3 φωτογραφίες »

Στόχος τα 300 μίλια/ώρα για το SSC Tuatara

1.707 Επισκέψεις στο άρθρο (23/2/2021)

Πεπεισμένος πως το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής, το SSC Tuatara, μπορεί να φτάσει τα 300 μίλια/ώρα (482 χλμ./ώρα) είναι ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για την κατασκευή του.


Το SSC Tuatara είναι αυτή την στιγμή το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο μετά το ρεκόρ που πέτυχε, ωστόσο η εταιρεία δεν είναι διατεθειμένη να βάλει όριο στις φιλοδοξίες της.

Το αυτοκίνητο κατάφερε να αναπτύξει κατά μέσο όρο, στα δύο περάσματα που έκανε, ταχύτητα της τάξης των 455,3 χλμ./ώρα (282,9 μίλια/ώρα), ωστόσο η εταιρεία επιθυμεί να ξαναπροσπαθήσει ώστε να σπάσει το φράγμα των 300 μιλίων/ώρα (482 χλμ./ώρα).

Ο ιδρυτής της φίρμας Jerod Shelby, δήλωσε σχετικά: «Δεν θέλουμε να ανακοινώνουμε πότε και πού θα γίνει η προσπάθειά μας. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως έχουμε ακόμα πράγματα να κάνουμε. Εάν μπορέσουμε να κάνουμε δύο περάσματα με ταχύτητες πάνω από 300 μίλια/ώρα, θα αποτελέσει μια απόδειξη του τι μπορούμε να κάνουμε».

Αξίζει να σημειωθεί πως η SSC κατάφερε να κάνει το Tuatara να αναπτύξει ταχύτητα 331 μιλίων/ώρα (533 χλμ./ώρα) στην πρώτη της προσπάθεια που έκανε πολλούς μήνες πριν, ωστόσο λόγω αμφιβολιών για την μέτρηση του ρεκόρ, τα περάσματα αυτά δεν πιστοποιήθηκαν. Επίσης, το Tuatara δεν ήταν δυνατό να πιάσει ταχύτητες πάνω από τα 300 μίλια/ώρα κατά τα περάσματα που έκανε για το ρεκόρ επειδή η πίστα ήταν πολύ μικρή.

Ο Jarod Shelby πάντως φαίνεται σίγουρος πως το αυτοκίνητο μπορεί να αναπτύξει πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες καθώς τόνισε: «Eίμαστε πολύ σίγουροι πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είναι δύσκολο να τα κάνουμε σε μια μικρή πίστα 2,3 μιλίων αντί σε αυτή των 7 μιλίων. Είναι πολύ πιο δύσκολο για τον εξοπλισμό μας».
 

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
NISSAN