Supra Vs Z4 M40i (+vid)

2.146 Επισκέψεις στο άρθρο (9/7/2019)

Aυτό που όλοι περιμέναμε. Πολλά έχουν ειπωθεί για την συνεργασία των δύο εταιρειών και τώρα είναι ώρα για να δούμε τι συμβαίνει σε μια κόντρα 1vs1 μεταξύ της νέας Supra και της BMW Z4 M40i. Ποιος είναι ο ξεκάθαρος νικητής;

Η νέα Τοyota Supra και η BMW Z4 M40i βρέθηκαν αντιμέτωπες σε μια σειρά από δοκιμασίες για να διαπιστωθεί ποια είναι η πιο γρήγορη. Τα δύο μοντέλα έχουν αντλήσει τα φώτα της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό αφού αναπτύχθηκαν και κατασκευάζονται μαζί μιας και μοιράζονται το ίδιο μοτέρ, την ίδια πλατφόρμα αλλά και πολλά άλλη μηχανικά και μη μέρη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ζ4 M40i είναι το αυτοκίνητο με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, κάτι που σημαίνει πως ο 3λιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας παράγει 340 άλογα και 500 Nm ροπής, όπως ακριβώς και η νέα Supra. Έχοντας αυτό ως βάση θα περίμενε κανείς τα δύο μοντέλα να βρίσκονται κοντά το ένα με το άλλο αλλά τελικά ήταν η Supra αυτή που κέρδισε και τις τρεις κόντρες.

Αυτό οφείλεται πιθανότατα στο γεγονός ότι η Supra αποδίδει στην πραγματικότητα περισσότερα άλογα από όσα έχει ανακοινώσει επίσημα η Toyota, με το νούμερο να φτάνει πολύ πιθανόν στα επίπεδα της Z4 M40i των αμερικάνικων προδιαγραφών στα 382 άλογα.

Δείτε το video.
 

Mercedes
test center