3 φωτογραφίες »

Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η πρόταση του Moises de Alencar.

Σχέδιο έμπνευση για ηλεκτρικό VW Scirocco

3.206 Επισκέψεις στο άρθρο (9/7/2020)

Το Volkswagen Scirocco είναι ένα από τα αυτοκίνητα που συγκέντρωσε πολλούς θαυμαστές σε σύντομο χρονικό διάστημα και αυτός είναι ο βασικός λόγος που ένας σχεδιαστής εμπνεύστηκε τη σύγχρονή, ηλεκτρική εκδοχή του.


Η είδηση πως η Volkswagen έχει ρίξει το βάρος της στην ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι πλέον διαδεδομένη και δεν εκπλήσσει κανένα. Η γερμανική μάρκα εργάζεται πάνω στη κατασκευή πλήθος χωρίς ρύπων αυτοκινήτων, με το πρώτο μέλος της οικογένειας ID, το ID.3 μέσα στους επόμενους μήνες να ξεκινά τις παραδόσεις του.
 
Μάλιστα η φημολογία κάνει λόγο πως εκτός από τα υπόλοιπα μοντέλα που θα ανήκουν στην ίδια οικογένεια η VW είναι έτοιμη να δημιουργήσει και μία ισχυρή έκδοση R που σίγουρα αν έρθει θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Εξίσου ενδιαφέρουσα όμως είναι και η πρόταση του Moises de Alencar, ενός ανεξάρτητου σχεδιαστή που παρουσίασε τη δική του ιδέα για ένα αμιγώς ηλεκτρικό Scirocco.
 
Το άκουσμα και μόνο του ονόματος Scirocco θα κάνει πολλούς να επιθυμήσουν το μοντέλο, το οποίο έκανε την επανεμφάνιση του στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όμως μετά την έλευση μίας γενιάς αποσύρθηκε. Ίσως τώρα με αφορμή το ανεξάρτητο σχέδιο άλλα και την εξέλιξη των ηλεκτρικών η VW θα μπορούσε να το επαναφέρει.
 
Όπως και να έρθουν τα πράγματα ο καλλιτέχνης έδωσε την πρότασή του. Όπως βλέπουμε το σουλούπι του μοντέλου βασίζεται στο παρελθοντικό Scirocco, ωστόσο το εμπρόσθιο μέρος του e-Scirocco είναι χωρίς γρίλια αφού δεν υπάρχει κινητήρας καύσης για να απαιτεί ψύξη. Τέλος το ρόλο των φωτιστικών σωμάτων και στα δύο άκρα παίζουν δύο λεπτές LED μπάρες, που τονίζοντας με δύο μικρότερα σώματα στις άκρες.
 
Είτε το ηλεκτρικό Scirocco γίνει, είτε όχι, το βέβαιο είναι πως η προσπάθεια του σχεδιαστή είναι αρκετά καλή.

Toyota
test center