CUPRA Formentor Vs Ford Puma Vs Kia XCeed: Αξιολόγηση σε 10 τομείς

35.172 Επισκέψεις στο άρθρο (1/6/2023)
Το τιμόνι του Puma είναι τόσο κοφτερό και ακριβές, όσο χρειάζεται για να σε εμπνέει και να κάνει το μπροστινό μέρος υπάκουο σε κάθε εντολή.
3 Φωτογραφίες »

Το τιμόνι του Puma είναι τόσο κοφτερό και ακριβές, όσο χρειάζεται για να σε εμπνέει και να κάνει το μπροστινό μέρος υπάκουο σε κάθε εντολή.

CUPRA Formentor Vs Ford Puma Vs Kia XCeed: Αξιολόγηση σε ποιότητα, άνεση, τεχνολογία, ασφάλεια, οδική συμπεριφορά, value for money και πολλά άλλα.

Οδική συμπεριφορά: Το fun to drive το σωστό

Η ευχάριστη οδηγική αίσθηση είναι κοινό χαρακτηριστικό και στα 3 μοντέλα του συγκριτικού μας. Κορυφαίο SUV πόλης σε αίσθηση, το Ford Puma με την πιο σφιχτή ανάρτηση της ST-Line έκδοσης προσφέρει κορυφαία αποτελεσματικότητα. Σε πιο απαιτητικές περιστάσεις παρουσιάζει εξαιρετικό κράτημα και συγκρατημένη κλίση, τη στιγμή που κάθε αντίδραση δεν έρχεται ποτέ απρόβλεπτα. Πλεονέκτημα σε σχέση με τα άλλα δύο μοντέλα είναι και η επιλογή Trail στο πρόγραμμα παραμετροποίησης, μέσω της οποίας το Puma μπορεί (με περιορισμούς) να πατήσει και σε πιο κακοτράχαλες διαδρομές.
 
Ανάρτηση πίσω πολλαπλών συνδέσμων έχει το Kia XCeed (όπως και το Formentor), λεπτομέρεια που δίνει πόντους στο ανανεωμένο crossover. Και σε αυτή την περίπτωση το fun to drive μπαίνει σε πρώτο πλάνο, ειδικά στην έκδοση GT-Line της δοκιμής. Ουδέτερο ακόμη και υπό έντονη πίεση, τo XCeed αντιδρά με φιλικό προς τον οδηγό τρόπο, θα το θέλαμε ελαφρώς πιο απορροφητικό και άνετο στις κακοτεχνίες των ελληνικών δρόμων.
 
Ευχάριστο για το χρήστη του είναι και το CUPRA Formentor, το οποίο είναι και αρκετά ευέλικτο για τα δεδομένα της κατηγορίας (10,7 μ. ο κύκλος στροφής). Η χαμηλή θέση οδήγησης, που θυμίζει περισσότερο χάτσμπακ και το γενικότερο σπορτίφ στιλ της καμπίνας σε «σπρώχνουν» να κινηθείς σε πιο γρήγορους ρυθμούς, με το πλαίσιο του αυτοκινήτου να σε αποζημιώνει. Χάρη στο σφιχτό set-up, θα μπεις γρήγορα και άφοβα στη στροφή, ενώ το τιμόνι θα περάσει άμεσα τις εντολές χωρίς το αμάξωμα να ανοίξει τροχιά και χωρίς αισθητά φαινόμενα κλίσεων.

Μάρκα/Μοντέλο Cupra Formentor Ford Puma Kia Xceed
Εγγύηση (χρόνια) 4 8 7
Έκδοση εξοπλισμού FORMENTOR ST-LINE LX PREMIUM
Τιμή      
Αξιολογήσεις AutoΤρίτη
Κατανάλωση-ρύποι 7 9 7
Ενεργητική Ασφάλεια-Φρένα 10 10 10
Παθητική Ασφάλεια 10 10 10
Value For Money 6 7 8
Αξιοπιστία- Συχνότητα βλαβών 9 9 10
Κινητήρας-επιδόσεις 10 10 9
Εικόνα-Ποιότητα-Τεχνολογία 10 9 9
Ανεση-Χώροι-Πρακτικότητα 8 9 9
Μεταπωλητική Αξία 8 8 8
Τελική Βαθμολογία 167 180 174
Οδική Συμπεριφορά 9 10 9
Αισθηση πολυτέλειας 75% 78% 78%

Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Super Συγκριτικό: CUPRA Formentor Vs Ford Puma Vs Kia XCeed
Σελίδα 3CUPRA Formentor Vs Ford Puma Vs Kia XCeed: Ποιο έχει καλύτερο εξοπλισμό;
Σελίδα 4Τα όργανα μετρήσεων αποκαλύπτουν για τα CUPRA Formentor, Ford Puma και Kia XCeed
Σελίδα 5Συγκριτικό CUPRA Formentor Vs Ford Puma Vs Kia XCeed: Τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά τους
LEASING APRILIOS
skoda