9 φωτογραφίες »

Σε επίπεδο αυτονομίας μπορεί να φτάσει τα 470-480 χιλιόμετρα στην πισωκίνητη έκδοση με την μεγάλη μπαταρία.

Λίγα λόγια για το Hyundai Ioniq 5

154.914 Επισκέψεις στο άρθρο (28/6/2021)

Στις πρώτες 24 ώρες που παρουσιάστηκε επίσημα στο κοινό, το Ioniq 5 ξεπούλησε κυριολεκτικά. 3.000 κομμάτια παραγγέλθηκαν! Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά όταν μιλάμε για ένα μοντέλο που είναι μοναδικό σε κάθε του παράμετρο; Η φουτουριστική του εμφάνιση για παράδειγμα μαγνητίζει ακόμα και τους πιο δύσπιστους. Από τα «space pixel» DRL φώτα εμπρός και πίσω μέχρι τις αναδυόμενες χειρολαβές, το Ioniq 5 είναι ένα αυτοκίνητο που δεν περνά απαρατήρητο, αλλά φέρνει τον δικό του «αέρα» με το επαναστατικό design που υιοθετεί.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το τεχνολογικό του υπόβαθρο και οι απεριόριστες δυνατότητες χώρων και ανέσεων. Η νέα πλατφόρμα εξασφαλίζει top χωρητικότητα πορτ-μπαγκάζ στα 531 λίτρα, ενώ η απουσία κινητήρα καύσης επιτρέπει και έναν πρόσθετο χώρο αποσκευών στο μπροστά μέρος που ανέρχεται στα 24 (4κίνητη έκδοση) ή 57 (πισωκίνητη έκδοση) λίτρα. Highlights άνεσης η συρόμενη κατά 140 χλστ. κεντρική κονσόλα, το εντελώς επίπεδο πάτωμα και τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα-πολυθρόνες. Όσον αφορά για τον  εξοπλισμό μπορούμε να πούμε πως είναι… state of the art. Οι δύο οθόνες 12 ιντσών, το Head-Up Display επαυξημένης πραγματικότητας (AR HUD) και η διαθέσιμη ηλιακή οροφή που φορτίζει και την μπαταρία είναι high-tech στοιχεία που ταιριάζουν απόλυτα σε ένα σύγχρονο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Η νέα πλατφόρμα εξασφαλίζει top χωρητικότητα πορτ-μπαγκάζ στα 531 λίτρα, ενώ υπάρχει και ένας πρόσθετος χώρος αποσκευών στο μπροστά μέρος 24 ή 57 λίτρων.

Η νέα πλατφόρμα εξασφαλίζει top χωρητικότητα πορτ-μπαγκάζ στα 531 λίτρα, ενώ υπάρχει και ένας πρόσθετος χώρος αποσκευών στο μπροστά μέρος 24 ή 57 λίτρων.

 
Αυτονομία 100 χιλιομέτρων με φόρτιση σε 5 λεπτά!
Και τι «παίζει» με την αυτονομία και τις επιδόσεις, θα αναρωτηθεί κανείς. Το Ioniq 5 ικανοποιεί και σε αυτή την περίπτωση. Προσφέρεται σε δύο είδη μπαταρίας 58 kWh ή 72,6 kWh και δύο επιλογές κίνησης (πισωκίνητη και 4κίνητη), αμφότερες με τελική ταχύτητα που ξεπερνά τα 185 χλμ./ώρα. Στην κορυφαία έκδοση του με τα δύο μοτέρ έχει ισχύ 306 ίππους και ροπή 605 Nm. Σε επίπεδο αυτονομίας μπορεί να φτάσει τα 470-480 χιλιόμετρα στην πισωκίνητη έκδοση με την μεγάλη μπαταρία. Εντυπωσιακή, τέλος, είναι η προοπτική ταχυφόρτισης που υποστηρίζει το νέο Ioniq 5. Χάρη στις δυνατότητες φόρτισης τεχνολογίας 800V με φορτιστή 350 kW αρκούν μόνο πέντε λεπτά στην πρίζα για απόσταση 100 χιλιομέτρων. Για φόρτιση της μπαταρίας από το 10 έως το 80% θα περιμένετε μόλις 18 λεπτά!


Για φόρτιση της μπαταρίας από το 10 έως το 80% θα περιμένετε μόλις 18 λεπτά!

Για φόρτιση της μπαταρίας από το 10 έως το 80% θα περιμένετε μόλις 18 λεπτά!

Διαβάστε εδώ τις οδηγικές μας εντυπώσεις
 

Προηγούμενη

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
(κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

home pro
ETRANSIT VS ESPRINTER