Kάτι ετοιμάζουν οι δύο εταιρείες για το 2020.

Συνεργασία «βόμβα» της Rimac με Ηyundai-Kia

1.886 Επισκέψεις στο άρθρο (14/5/2019)

Γιατί ο όμιλος Hyundai αποφάσισε να συνεργαστεί με μια κροατική εταιρεία κατασκευής υπερ-αυτοκινήτων; Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

Mετά την συνεργασία της πρώτα με την Pininfarina για την δημιουργία του Battista και έπειτα με την Aston Martin για την κατασκευή της Valkyrie, η Rimac ανακοίνωσε τώρα πως θα συνεργαστεί και με τις Hyundai-Kia.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, ο νοτιοκορεάτικος όμιλος και η κροατική εταιρεία θα συνεργαστούν στην κατασκευή και παραγωγή δύο ηλεκτρικών μοντέλων υψηλών επιδόσεων από το 2020, το ίδιο έτος που θα ξεκινήσει το εμπορικό λανσάρισμα του Rimac C_Two. Ακριβείς πληροφορίες για τα δύο αυτά μοντέλα δεν έχουν αποκαλυφθεί, λέγεται όμως πως το ένα από αυτά θα αφορά την ηλεκτρική έκδοση ενός Ν μοντέλου της Hyundai και το άλλο ένα όχημα επιδόσεων που θα παίρνει ισχύ από κυψέλες υδρογόνου.
 
Ο Euisun Chung, αντιπρόεδρος της Hyundai δήλωσε: «Η Rimac είναι μια καινοτόμος εταιρεία με μεγάλες ικανότητες πάνω στα ηλεκτρικά μοντέλα επιδόσεων. Είναι ο ιδανικός συνεργάτης για εμάς και είμαστε ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε την συνεργασία μας.» Ο Μate Rimac, ιδρυτής της ομώνυμης εταιρείας είπε: «Eίμαστε εντυπωσιασμένοι από το όραμα της Hyundai και τις πρωτοβουλίες της. Η Rimac είναι νέα και σχετικά μικρή εταιρεία αλλά συνεχώς αναπτύσσεται. Βλέπουμε στον όμιλο Ηyundai έναν σημαντικό επενδυτή και πιστεουουμε πως η συνεργασία αυτή θα αποτελέσει εφαλτήριο στο να γίνει η εταιρεία μας πρωτοπόρος στην προμήθεια μηχανικών μερών για ηλεκτρικά μοντέλα».

Η Hyundai θα επενδύσει στην Rimac 64 εκατ. ευρώ και η Κia άλλα 16 εκατ.
 

Hyundai
NISSAN