Η 600LT Spider.

Συνεχίζουν μαζί McLaren-Ricardo

2.143 Επισκέψεις στο άρθρο (14/2/2019)

Η εταιρεία κατασκευής κινητήρων Ricardo θα συνεχίσει να προσφέρει τα μοτέρ της στην McLaren, όπως ανακοίνωσαν και οι δύο πλευρές.

Την ανανέωση της συνεργασίας της με την Ricardo, μια εταιρεία που εξειδικεύεται στην κατασκευή κινητήρων, ανακοίνωσε η McLaren.

H Ricardo έχει κατασκευάσει όλους τους κινητήρες των road-legal αυτοκινήτων McLaren από το ντεμπούτο της 12C το 2011 και πλέον θα συνεχίσει να το κάνει τουλάχιστον για τους επόμενους 18 μήνες για όλα τα νέα μοντέλα και τις καινούριες τους εκδόσεις. Η ίδια η  εταιρεία έχει ανακοινώνει πως θα επενδύσει σε νέες εγκαταστάσεις που θα της επιτρέψουν να έχει μεγαλύτερη ευελιξία και περισσότερες δυνατότητες κατά την παραγωγή των κινητήριων αυτών συνόλων.
 
Ο διευθύνων σύμβουλος της McLaren Μike Flewitt δήλωσε: «H εταιρεία είναι ενθουσιασμένη που θα συνεχίσει την συνεργασία της με την Ricardo όσον αφορά την προμήθεια κινητήρων. Έχει και αυτή το ίδιο πάθος για σπουδαίες επιδόσεις, για καινοτομία και ποιότητα. Έχει κερδίσει επίσης της εμπιστοσύνη της McLaren στο τομέα της κατασκευής κινητήρων.»

Το μέλλον των κινητήρων εσωτερικών καύσης της ΜcLaren είναι αβέβαιο αλλά πιθανότητα, ο V8 twin-turbo των 4,0 λίτρων που έκανε ντεμπούτο στην 720S θα χρησιμοποιηθεί και σε μια σειρά από άλλα μοντέλα και ίσως κληθεί να αντικαταστήσει τον V8 των 3,8 λίτρων που δίνει ισχύ στα αυτοκίνητα της σειράς Sports Series. Η McLaren πάντως ετοιμάζει και υβριδικά κινητήρια σύνολα, όπως άλλωστε προβλέπουν τα πλάνα της στο σχέδιο Track25 που έχει εκπονήσει.
 

Hyundai
NISSAN