Η ιδέα έχει σαν σκοπό την γενική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, που κατά βάση προέρχονται από ανθρώπινο παράγοντα.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η ιδέα έχει σαν σκοπό την γενική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, που κατά βάση προέρχονται από ανθρώπινο παράγοντα.

Σύστημα Αυτόματης Πέδησης

2.722 Επισκέψεις στο άρθρο (28/6/2016)

Σε συμφωνία η Εθνική Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας και το Ινστιτούτο Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων των ΗΠΑ με 22 κατασκευαστές αυτοκινήτων, ώστε όλα τα οχήματα που θα παράγονται για τις ΗΠΑ να έχουν σύστημα αυτόματης πέδησης έκτακτης ανάγκης.

Η Εθνική Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας (NHTSA) και το Ινστιτούτο Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων (IIHS) των ΗΠΑ, ανακοίνωσε συμφωνία με όλους τους κατασκευαστές αυτοκινήτων που θα εφοδιάζουν την αγορά της Αμερικής, θα έχουν ως στάνταρ εξοπλισμό το σύστημα αυτόματης πέδησης έκτακτης ανάγκης. Η συμφωνία αυτή, αφορά αυτοκινητοβιομηχανίες γηγενείς των ΗΠΑ, αλλά και όσες θα παράγουν οχήματα που θα εισάγονται στην συγκεκριμένη αγορά ή θα συναρμολογούνται σε αυτή.
Στην κίνηση αυτή, προχώρησαν με σκοπό την γενική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, που κατά βάση προέρχονται από ανθρώπινο παράγοντα, όπως κούραση, απόσπαση προσοχής, λάθος εκτίμηση ταχύτητας, κακή ορατότητα και άλλους παράγοντες.
Τα συστήματα αυτά όμως ακόμα παραμένουν σε «τσιμπημένη» τιμή, έτσι οι ίδιοι οι οδηγοί-αγοραστές σε κάποιες περιπτώσεις, ίσως λόγο οικονομικών λόγων, να μην εφοδίαζαν το όχημά τους. Έτσι με την συμφωνία, γίνεται προσπάθεια μείωσης του κόστους, ή τουλάχιστον οι εταιρίες να βάλουν και ελαφρά «νερό στο κρασί τους» ώστε να γίνει πιο υποφερτό το κόστος εξοπλισμού του κάθε οχήματος.
Σε μια άλλη οπτική του θέματος πάει η Ένωση Ασφαλιστών της Βρετανίας, η οποία στο τέλος του προηγούμενου χρόνου, είχε εκφράσει την άποψη, οχήματα που φέρουν σύστημα αυτόματης πέδησης έκτακτης ανάγκης, να πληρώνουν λιγότερα ασφάλιστρα σε σχέση με οχήματα που δεν έχουν το σύστημα αυτό. Αυτή η προσέγγιση, έχει δυο προεκτάσεις. Την μια η οποία σχεδόν εξαναγκάζεσαι να πάρεις όχημα με το σύστημα αυτό, προκειμένου να πληρώνεις λιγότερα ασφάλιστρα. Η άλλη είναι από την οπτική της ανταπόδοσης, άρα τα χρήματα που γλιτώνει κανείς από τα ασφάλιστρα τον χρόνο, οδηγεί σε απόσβεση του κόστους απόκτησης του συστήματος. 
Η συγκεκριμένη ιστορία δεν τελειώνει εδώ, το επόμενο χρονικό διάστημα και στα επόμενα χρόνια,  αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας. Ελπίζουμε όλες οι πλευρές να βοηθήσουν με τον τρόπο τους ώστε οι δρόμοι να γίνουν πιο ασφαλείς, με λιγότερα οδικά τροχαία ατυχήματα, ειδικά στις περιπτώσεις σοβαρών τροχαίων που έχουν σαν συνέπεια απώλεια ανθρώπινης ζωής.   

Τα αυτοκίνητα στην Αμερική μετά το 2022 θα πρέπει να έχουν στάνταρ το σύστημα αυτόματης πέδησης.

Τα αυτοκίνητα στην Αμερική μετά το 2022 θα πρέπει να έχουν στάνταρ το σύστημα αυτόματης πέδησης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ELASTIKA 2024
moto