• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Αυτό που έκανε η Bosch είναι ο σχεδιασμός μικρών ελεγχόμενων εκρήξεων σε μια μπαταρία ηλεκτρικού αυτοκινήτου, μέσω των οποίων απομονώνεται η τροφοδοσία σε περίπτωση σύγκρουσης.

Κάτω αριστερά φαίνεται ο τρόπος που λειτουργεί το σύστημα.

Σύστημα ασφαλείας με… ανατινάξεις

Διαβάστηκε από 1132 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/10/2019
 

Ένα καινοτόμο σύστημα που αποσκοπεί στη διάσωση ζωών σε περίπτωση σύγκρουσης ηλεκτρικού οχήματος έχει αναπτύξει η Bosch, ωστόσο το εντυπωσιακό της όλης υπόθεσης είναι πως το σύστημα αυτό βασίζεται στις ανατινάξεις!!!

Νωρίτερα σας αναφέραμε για το νέο μικροτσίπ που αναπτύσσει η Bosch, η οποία εργάζεται πάνω σε νέα εξαρτήματα για τα ηλεκτρικά οχήματα, ωστόσο όπως φαίνεται το πιο εντυπωσιακό προϊόν της γερμανικής εταιρείας είναι ένα νέο σύστημα που έχει σχεδιάσει για την ασφάλεια των επιβατών σε περίπτωση ατυχήματος, το οποίο σώζει με τη βοήθεια μικρών εκρήξεων.
 
Αυτό που έκανε η Bosch είναι ο σχεδιασμός μικρών ελεγχόμενων εκρήξεων σε μια μπαταρία ηλεκτρικού αυτοκινήτου, μέσω των οποίων απομονώνεται η τροφοδοσία σε περίπτωση σύγκρουσης. Πιο αναλυτικά αυτό επιτυγχάνεται με αισθητήρες που ανιχνεύουν τη σύγκρουση και κατευθύνουν το σύστημα ασφάλειας να προβεί σε ελεγχόμενη έκρηξη, η οποία με τη σειρά της ενεργοποιεί μια σφήνα που βρίσκεται στην καλωδίωση μεταξύ της μπαταρίας υψηλής τάσης και του υπόλοιπου οχήματος. Η σφήνα κόβει το καλώδιο και κατ επέκταση τη τροφοδοσία. Αυτό με τη σειρά του εξαλείφει τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας ή πυρκαγιάς.
 
Τα σύστημα είναι παρόμοιο σε φιλοσοφία με αυτό που σταματά τη ροή καυσίμου σε ένα μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση η κατάσταση δεν είναι αναστρέψιμη, καθώς το καλώδιο κόβεται και έτσι το αυτοκίνητο για να ξαναπάρει μπροστά θα χρειαστεί να μεταφερθεί σε τεχνικό.
 
Η Bosch χρησιμοποιεί τα ενσωματωμένα τσιπ των αερόσακων για να εντοπίσει πότε το όχημα συμμετέχει σε σύγκρουση, τα οποία σε μέγεθος είναι μικρότερα απ ότι ένα νύχι και έχουν χρόνους απόκρισης της τάξης ενός κλάσματος του δευτερολέπτου.
 
Τέλος να σημειωθεί πως η Bosch λέει ότι προμηθεύει κατασκευαστές αυτοκινήτων με αυτό το σύστημα, ωστόσο γνωστοποίησε ποιοι είναι αυτοί.

Πιστός με αιτία;

Η μάχη της βασικής: Polo vs i20

Δοκιμή: DS 7 Crossback

Αποκλειστικό: Η νέα Skoda Octavia

Η κίνηση στους δρόμους

Ξέρεις τι είναι η ισχύς;

Οι Χάρτες Google θα ενημερώνουν για μπλόκα

Tα C-HR της Modellista

Video: Η πρώτη BMW Σειρά 2 Gran Coupe

Μικρό βήμα για εκείνη, μεγάλο για τη ζωή της

Porsche: «Nα διαφοροποιηθούμε για να επιβιώσουμε»

Διέρρευσε η νέα Skoda Octavia

Σχέδιο δείχνει το νέο Hyundai Tucson

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Διαβάστε live 30 δοκιμές

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Τιμές… «όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε»

SEAT: Μοντέλα φυσικού αερίου που καίνε 3,5€/100 χλμ.

RENAULT: Ανακάλυψε το CAPTUR με το νέο turbo κινητήρα βενζίνης 1.3 TCe

FORDAdvertisement: Ford: No 1 σε πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων για 3η συνεχόμενη χρονιά.

PEUGEOT: Θέλεις SUV Peugeot από 14.700 ευρώ;

FORD: Πλήρης έλεγχος για το μεταχειρισμένο που θέλεις

περισσότερα »