• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ποια είναι τα οικογενειακά μοντέλα που χαίρεσαι να οδηγάς στα ταξίδια, μιας και καίνε με το σταγονόμετρο στον αυτοκινητόδρομο; Δείτε το Top 5 στο θέμα που ακολουθεί.

Περίπου το 70-80% της ισχύος ενός κινητήρα στον αυτοκινητόδρομο (σε ταχύτητες 130-140 χλμ./ώρα) αναλώνεται στην αεροδυναμική αντίσταση, ενώ σχεδόν όλη η υπόλοιπη ισχύς στην αντίσταση κύλισης.

Μικρομεσαία που καίνε σαν μίνι στο ταξίδι

80.916 Επισκέψεις στο άρθρο (17/9/2017)

Δείτε ποια είναι τα 5 μικρομεσαία με την χαμηλότερη πραγματική κατανάλωση σε ταξίδι με 120χλμ/ω.

FORD: Νέα αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E: Κλείστε σήμερα test-drive

Μια ιδιαίτερα χρήσιμη μέτρηση που πραγματοποιούμε είναι εκείνη της ταχύτητας κίνησης σε συνάρτηση με τα λίτρα που καίει την δεδομένη στιγμή το κάθε αυτοκίνητο. Μέσω αυτής της μέτρησης βλέπουμε σε τι επίπεδο κινείται το κάθε αυτοκίνητο σε ταχύτητες από 80 έως και 140 χλμ./ωρα. Με μια μέση τιμή τα 120 χλμ./ώρα που αποτελεί και μια πρώτης τάξεως ταχύτητα για την διάνυση ενός ταξιδιού, σας παραθέτουμε τα 5 καλύτερα μικρομεσαία μοντέλα στον τομέα της κατανάλωσης. 

Αεροδυναμική και κιβώτιο το Α και το Ω στον αυτοκινητόδρομο
Περίπου το 70-80% της ισχύος ενός κινητήρα στον αυτοκινητόδρομο (σε ταχύτητες 130-140 χλμ./ώρα) αναλώνεται στην αεροδυναμική αντίσταση, ενώ σχεδόν όλη η υπόλοιπη ισχύς στην αντίσταση κύλισης (τριβές κινητήρα και κινούμενων μερών και τριβή ελαστικών με το δρόμο). Ο μέσος όρος του συντελεστή οπισθέλκουσας του μέσου ευρωπαϊκού αυτοκινήτου τη δεκαετία του ΅80 ήταν 0,45 ενώ σήμερα υπάρχουν πολλά μοντέλα που έχουν λιγότερο από 0,28 Cd. Μετά πολύ σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η κλιμάκωση του κιβωτίου πάντα σε συνδυασμό με τον εκάστοτε κινητήρα. Με 5 ή 6 σχέσεις, τα μηχανικά κιβώτια εφαρμόζουν συνήθως μακριά κλιμάκωση, για την επίτευξη χαμηλών τιμών κατανάλωσης.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Σχολιάστε