Τα ασφαλέστερα οικογενειακά στα Crash Test

10.020 Επισκέψεις στο άρθρο (12/9/2019)

Οικογενειακά…ασφαλώς: Τα αυτοκίνητα που προορίζονται να μεταφέρουν εμάς και την οικογένειά μας πρέπει πρωτίστως να είναι ασφαλή. Δείτε ποια είναι τα 5 κορυφαία σε ασφάλεια μικρομεσαία στην αγορά σήμερα…

FORD: Αμιγώς ηλεκτρική Mustang Mach-E. Κλείστε το test-drive σας

HONDA: Ηλεκτρισμένη γκάμα σε όλα τα μοντέλα

FORD: Εξοικονόμησε 1.873€ σε καύσιμα το χρόνο

FORD: Eλεγχος μεταχειρισμένου με την υπογραφή της Ford


Οι αυτοκινητοβιομηχανίες επενδύουν τεράστια ποσά στην ασφάλεια των μοντέλων τους, τόσο στην ενεργητική όσο και στην παθητική, με σκοπό φυσικά την καλύτερη προστασία των επιβαινόντων.

Εκτός αυτού βέβαια και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει συγκεκριμένα στάνταρ ασφαλείας ώστε να δώσει έγκριση σε ένα νέο μοντέλο να κυκλοφορήσει στους δρόμους της Ευρώπης.

Παράλληλα ο ανεξάρτητος φορέας EuroNCAP πραγματοποιεί δοκιμές πρόσκρουσης (crash test) για κάθε νέο μοντέλο που κυκλοφορεί, βαθμολογώντας το με αστέρια, από 0 έως 5 που είναι το ανώτερο, ανάλογα τις επιδόσεις του. Για να βγει αυτή η συνολική βαθμολογία τα μοντέλα βαθμολογούνται σε 4 επιμέρους τομείς, οι οποίοι είναι η προστασία μετά από σύγκρουση, των μπροστά επιβατών και των πίσω (παιδιών), η προστασία των πεζών σε περίπτωση που χτυπηθούν από αυτοκίνητο, αλλά και τα συστήματα ασφαλείας που εξοπλίζουν το κάθε μοντέλο στη βασική έκδοση.

Παρακάτω θα βρείτε δύο λίστες με τα 5 κορυφαία μικρομεσαία μοντέλα στις επιμέρους βαθμολογίες για την προστασία ενηλίκων και ανηλίκων σύμφωνα με τις δοκιμές του EuroNCAP από το 2016 και ύστερα, χρονολογία που η αξιολόγηση των μοντέλων δυσκόλεψε μέσω αλλαγών στους κανονισμούς του φορέα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ