• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Τα ασφαλέστερα οικογενειακά στα Crash Test

9.648 Επισκέψεις στο άρθρο (12/9/2019)

Οικογενειακά…ασφαλώς: Τα αυτοκίνητα που προορίζονται να μεταφέρουν εμάς και την οικογένειά μας πρέπει πρωτίστως να είναι ασφαλή. Δείτε ποια είναι τα 5 κορυφαία σε ασφάλεια μικρομεσαία στην αγορά σήμερα…

FORD: Νέα αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E: Κλείστε σήμερα test-drive


Οι αυτοκινητοβιομηχανίες επενδύουν τεράστια ποσά στην ασφάλεια των μοντέλων τους, τόσο στην ενεργητική όσο και στην παθητική, με σκοπό φυσικά την καλύτερη προστασία των επιβαινόντων.

Εκτός αυτού βέβαια και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει συγκεκριμένα στάνταρ ασφαλείας ώστε να δώσει έγκριση σε ένα νέο μοντέλο να κυκλοφορήσει στους δρόμους της Ευρώπης.

Παράλληλα ο ανεξάρτητος φορέας EuroNCAP πραγματοποιεί δοκιμές πρόσκρουσης (crash test) για κάθε νέο μοντέλο που κυκλοφορεί, βαθμολογώντας το με αστέρια, από 0 έως 5 που είναι το ανώτερο, ανάλογα τις επιδόσεις του. Για να βγει αυτή η συνολική βαθμολογία τα μοντέλα βαθμολογούνται σε 4 επιμέρους τομείς, οι οποίοι είναι η προστασία μετά από σύγκρουση, των μπροστά επιβατών και των πίσω (παιδιών), η προστασία των πεζών σε περίπτωση που χτυπηθούν από αυτοκίνητο, αλλά και τα συστήματα ασφαλείας που εξοπλίζουν το κάθε μοντέλο στη βασική έκδοση.

Παρακάτω θα βρείτε δύο λίστες με τα 5 κορυφαία μικρομεσαία μοντέλα στις επιμέρους βαθμολογίες για την προστασία ενηλίκων και ανηλίκων σύμφωνα με τις δοκιμές του EuroNCAP από το 2016 και ύστερα, χρονολογία που η αξιολόγηση των μοντέλων δυσκόλεψε μέσω αλλαγών στους κανονισμούς του φορέα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ