• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Τα 5 C-SUV με την Top κατανάλωση στον αυτοκινητόδρομο!

117.986 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/9/2020

Πάνω από το όριο ταχύτητας… αλλά οικονομικά! Δείτε τα 5 μικρομεσαία SUV με κινητήρες πετρελαίου που με κατανάλωση 6,0 λτ./100 χλμ. αναπτύσσουν τις μεγαλύτερες ταχύτητες.

FORD: Η νέα ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E έφτασε! Ανακαλύψτε την.

NISSAN: Αγοράζεις crossover coupe με 18.700 ευρώ


Βάζουμε στο μικροσκόπιο τα μικρομεσαία diesel SUV και εξετάζουμε την κατανάλωσή τους σε συνθήκες αυτοκινητόδρομου. Ποια είναι η ταχύτητα κίνησής τους με την κατανάλωση να μην ξεπερνά τα 6 λτ./100 χλμ. που έχουμε ως όριο; Από το σύνολο των μοντέλων που το AutoΤρίτη Test Center έχει δοκιμάσει σας παρουσιάζουμε τα 5 καλύτερα μοντέλα της κατηγορίας που μπορούν να κινούνται με ταχύτητες από 136 έως 141 χλμ./ώρα. Ας τα δούμε.

Πως γίνονται οι μετρήσεις
Όπως είναι λογικό για να γίνουν οι συγκεκριμένες μετρήσεις απαιτείται εκτός από τεχνολογικός εξοπλισμός, μία μεγάλη σε διάρκεια ευθεία χωρίς κλίση. Χρησιμοποιούμε τα ηλεκτρονικά μας όργανα για την ένδειξη της ακριβούς ταχύτητας, αλλά και το ειδικό μηχάνημα που διαθέτουμε το οποίο μεταξύ πολλών άλλων πληροφοριών μας δίνει και αυτές της κατανάλωσης (μέσης και στιγμιαίας). Οι πιέσεις των ελαστικών ελέγχονται πάντοτε, το σύστημα κλιματισμού είναι κλειστό, ενώ το ίδιο ισχύει για τα παράθυρα και το ηχοσύστημα. Προκειμένου λοιπόν να εξάγουμε τη συγκεκριμένη μέτρηση το μόνο που είχαμε να κάνουμε ήταν να επιλέξουμε την τελευταία σχέση στο κιβώτιο και να έχουμε σταθερό το δεξί πόδι (για τα αυτοκίνητα που δεν έχουν cruise control). Συνολικά μετριούνται καταναλώσεις σε 7 διαφορετικές ταχύτητες επί 3 φορές η καθεμία και στη συνέχεια προκύπτει ο μέσος όρος.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)