Flop 5: Τα χειρότερα μικρά σε χώρο αποσκευών
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Flop 5: Τα χειρότερα μικρά σε χώρο αποσκευών

Flop 5: Τα μικρά με το χειρότερο πορτ-μπαγκάζ

52.148 Επισκέψεις στο άρθρο (21/3/2023)

Ανοίγουμε τη βάση δεδομένων μας για τη δημοφιλέστερη κατηγορία των μικρών και αποκαλύπτουμε ποια είναι η πεντάδα των B-SUV που χωράνε τα περισσότερα μπαγκάζια;

Τα 5 μικρά με το μικρότερο χώρο αποσκευών

Τα μικρά μοντέλα είναι ακόμα τα πρώτα σε πωλήσεις στην ελληνική αγορά. Αναμφίβολα είναι ταμάμ για τις αστικές μετακινήσεις, καθώς είναι ευέλικτα, παρκάρουν εύκολα και σαφώς είναι πιο οικονομικά σε κατανάλωση. Ωραία ως εδώ, αλλά ως μια κατηγορία που προτιμάται πολύ από νέους οδηγούς, μπορούν να βολέψουν την παρέα για ένα ταξίδι; Από πλευράς χώρων καμπίνας, 4 θα βολευτούν σε κάθε περίπτωση και αρκετές φορές` και 5, όμως θα καταφέρουν να βάλουν και τις βαλίτσες τους; Ή αντίστοιχα σε ρόλο οικογενειακού, χωράει το καροτσάκι του παιδιού και δυο βαλίτσες ακόμα; Γενικότερα έχουμε κάνει δεκάδες θέματα σχετικά με χώρους, όμως τώρα θα εστιάσουμε στο χώρο αποσκευών.

Πορτ-μπαγκάζ που κάνει… μόνο για το σούπερ μάρκετ

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν θα εστιάσουμε στα μικρά μοντέλα που έχουν το πιο μικρό πορτ-μπαγκάζ, ενώ σε αυτό παραθέτουμε και το φάρδος του πίσω καθίσματος για να έχετε μια γενικότερα ιδέα. Και επειδή ένα σκέτο νούμερο δεν λέει κάτι, κρατήστε κατά νου πως  ένα παιδικό καρότσι καταλαμβάνει αναδιπλωμένο 128 λίτρα, ενώ ένα μικρό σακ-βουαγιάζ 44 λίτρα. Πάμε λοιπόν να δούμε τα 5 χειρότερα μικρά σε χώρο αποσκευών.

Mitsubishi Space Star και Mazda 2 τα πιο μικρά πορτ-μπαγκάζ

Ξεκινώντας να μετράμε αντίστροφα στην 5η θέση θα συναντήσουμε το SEAT Ibiza στην έκδοση φυσικού αερίου. Η ύπαρξη των έξτρα δεξαμενών για το φυσικό αέριο περιορίζει το χώρο αποσκευών στα 262 λίτρα (σ.σ. οι υπόλοιπες εκδόσεις έχουν 355 λίτρα), ωστόσο το Ibiza έχει το πιο φαρδύ πίσω που άνετα φιλοξενεί τρεις ενήλικους.

«Θύμα» των τεχνολογιών μείωσης της κατανάλωσης είναι και το full hybrid Renault Clio, το οποίο για να «βολέψει» το υβριδικό του σύστημα μείωσε το πορτ-μπαγκάζ από τα 356 λτ. που έχουν οι υπόλοιπες εκδόσεις στα 254.

Αντίστοιχα ζητήματα χωρητικότητας, με αυτά του Ibiza, αντιμετωπίζει και η έκδοση CNG του VW Polo. Το γερμανικό μικρό προς όφελος της οικονομίας είδε το χώρο αποσκευών του να περιορίζεται στα 251 λίτρα, από τα 355 που έχουν οι εκδόσεις βενζίνης.

Το δεύτερο πιο μικρό πορτ-μπαγκάζ στην κατηγορία είναι αυτό του Mazda 2, το οποίο χωράει συνολικά 250 λίτρα. Νούμερο αρκετά περιορισμένο, πόσο μάλλον σε συνάρτηση και με το αρκετά στενό πίσω κάθισμά του.

Κλείνοντας, το  πιο μικρό πορτμπαγκάζ ανήκει στο Mitsubishi Space Star, το οποίο έχει συνολική χωρητικότητα 235 λίτρα. Δηλαδή στριμώχνεις  ένα καροτσάκι και δύο μικρά σάκ-βουαγιάζ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>
MERCEDES NEW RANGE
OPEL