ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Τα… «καρούμπαλα» των ταξί και η άγνωστη λειτουργία τους

Τα… «καρούμπαλα» των ταξί και η άγνωστη λειτουργία τους

5.682 Επισκέψεις στο άρθρο (15/5/2023)

Όλοι το έχουμε προσέξει και φανταζόμαστε ποια είναι η χρήση του. Όμως έχει και μια ακόμα λειτουργία που λίγοι γνωρίζουν.

Δεν είναι μόνο για να ξεχωρίζει ότι πρόκειται για ταξί!

Στην Αθήνα είναι κίτρινα, στη Θεσσαλονίκη είναι μπλε και στην Πάτρα μπορντό. Γυρίζοντας την Ελλάδα θα βρεις και σε άλλα χρώματα, όπως ασημί ή πράσινα. Πρόκειται για τα γνωστά σε όλους μας ταξί, που λίγο πολλοί όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας, ενώ για πολλούς αποτελούν καθημερινό μέσο μετακίνησης.

Πόσοι από εμάς δεν έχουμε βρεθεί να ψάχνουμε αγχωμένοι ή κουρασμένοι ένα ταξί, για να πάμε σε ένα ραντεβού ή για να γυρίσουμε σπίτι μας. Και ποιος είναι ο βασικός τρόπος να τα ξεχωρίσουμε από μακριά; Μα προφανώς το φωτεινό… καρούμπαλο που αναγράφει «Taxi» στην οροφή τους.

Οι οδηγοί ταξί το ονομάζουν «καπέλο». Συνήθως είναι μαγνητικό, ή σε πιο ακριβές εκδοχές του «συρταρωτό» σε μια ειδική βάση πάνω στην οροφή του αυτοκινήτου και μάλιστα είναι και φωτιζόμενο, που βοηθά να είναι ευδιάκριτο το ταξί από μακριά, ειδικά τη νύχτα. Η τροφοδοσία του γίνεται συνήθως με ένα μικρό καλώδιο που περνά μέσα από το λάστιχο της πόρτας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>
FORD
NEXEN NFERA PRIMUS