Χρήσιμα tips για καλύτερο φρενάρισμα

21.587 Επισκέψεις στο άρθρο (27/5/2021)
Χρήσιμα tips για καλύτερο φρενάρισμα
2 Φωτογραφίες »

Τιμή και δόξα για το ABS!
Το ABS, που πλέον είναι στάνταρ σε όλα τα αυτοκίνητα παραγωγής, αποτρέπει το μπλοκάρισμα των τροχών και είναι θεμελιώδες ηλεκτρονικό βοήθημα για το φρενάρισμα, όχι τόσο για τη μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος στο στεγνό οδόστρωμα, όσο για την αποφυγή κινδύνου. Χάρη στο ABS είναι δυνατή η διενέργεια ελιγμών για την αποφυγή ενός εμποδίου, αφού δεν μπλοκάρουν οι τροχοί και ο οδηγός ελέγχει το τιμόνι την ώρα του φρεναρίσματος. Χωρίς ABS το φρενάρισμα πανικού οδηγεί σε μπλοκάρισμα των τροχών και αδυναμία πραγματοποίησης ελιγμών αποφυγής του κινδύνου ή ενός πεζού, που έχει και μεγαλύτερη σημασία.

Πώς θα βελτιώσεις τα φρένα σου;
Τακάκια. Οι επιλογές στην αλλαγή των υλικών τριβής είναι τα τακάκια με σκληρά υλικά, που χρειάζονται χρόνο για να ζεσταθούν ώστε να αποδώσουν, αλλά έχουν μεγάλη αντοχή στη φθορά, καθώς και τα τακάκια με μαλακά υλικά που αποδίδουν από το πρώτο κιόλας φρενάρισμα, έχουν υψηλή απόδοση, αλλά φθείρονται και πιο γρήγορα.
 
Σωληνάκια φρένων. Μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με άλλα υψηλής πίεσης ή αλλιώς αεροπορικού τύπου ή μεταλλικά, τα οποία δεν παρουσιάζουν την παραμικρή παραμόρφωση κατά τη συνεχή και σκληρή χρήση.
 
Δίσκοι. Αποδοτική θεωρείται και η αλλαγή των δίσκων με χαρακτούς ή αεριζόμενους - διάτρητους δίσκους, οι οποίοι βελτιώνουν το φρενάρισμα, λόγω της γρηγορότερης ψύξης τους και κατά συνέπεια προσφέρουν καλύτερη αίσθηση αλλά και αμεσότητα στο φρενάρισμα.

Πώς θα βελτιώσεις τα φρένα σου;
2 Φωτογραφίες »

Πώς θα βελτιώσεις τα φρένα σου;

 
Δαγκάνες. Πιο εξειδικευμένη επέμβαση θεωρείται η αντικατάσταση των εργοστασιακών δαγκανών, που πιέζουν τα τακάκια μέσω πιστονιών, με άλλες που διαθέτουν περισσότερα πιστόνια (2πίστονες, 4πίστονες, 6πίστονες κλπ), αλλά προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα. Παράλληλα όμως, επιβάλλεται και η αλλαγή των εργοστασιακών δίσκων με άλλων μεγαλύτερων.

Σελίδα 1Τα μοντέλα που κάνουν το 100-0 χλμ./ώρα σε κάτω από 35 μέτρα!
Σελίδα 2Το club των «κάτω από 35 μ.»
Σελίδα 3Ο βασιλιάς των φρένων και η αναλυτική κατάταξη
Σελίδα 4Χρήσιμα tips για καλύτερο φρενάρισμα
MIKRA VANS LEASING
ETRANSIT VS ESPRINTER