3 φωτογραφίες »

To Τοyota Yaris ήταν το best-seller τον πρώτο μήνα του έτους.

Tα πιο δημοφιλή μοντέλα στην Ευρώπη τον Ιανουάριο

10.268 Επισκέψεις στο άρθρο (25/2/2021)

Αυτά ήταν τα 10 πιο δημοφιλή μοντέλα στην αγορά στην Γηραιάς Ηπείρου. Δείτε ποια ήταν η «έκπληξη» στην τρίτη θέση και ποιο είναι το crossover/SUV που είναι πρώτο στην κατηγορία του.


Το 2020 δεν ήταν μια καλή χρονιά για την αυτοκινητοβιομηχανία λόγω της πανδημίας και αυτό είναι κάτι που εκφράστηκε και τον πρώτο μήνα του 2021. Πάρα ταύτα, την ίδια στιγμή, υπάρχουν εταιρείες που είδαν τα μοντέλα τους να παρουσιάζουν σημαντική αύξηση στις πωλήσεις τους τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στατιστικά που αποκάλυψε η εταιρεία μετρήσεων JATO Dynamics για την Γηραιά Ήπειρο.

Το πιο δημοφιλές μοντέλο στην Ευρώπη για τον Ιανουάριο του 2021 ήταν το νέας γενιάς Toyota Υaris, καταφέρνοντας μάλιστα να αυξήσει τις πωλήσεις του κατά 3% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2020 σε 18.094 αυτοκίνητα. Δεύτερο πιο δημοφιλές μοντέλο αναδείχθηκε το νέο Peugeot 208, σημειώνοντας ωστόσο 15% χαμηλότερες πωλήσεις σε σχέση με το προηγούμενη έτος. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρέθηκε το ολοκαίνουριο Dacia Sandero που αύξησε τις πωλήσεις του κατά 13% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020.

Στην τέταρτη θέση των πωλήσεων σύμφωνα με την JATO Dynamics βρέθηκε το VW Golf που σημείωσε σημαντική πτώση σε σχέση με το 2020. Η Volkswagen ωστόσο πιστεύει πως οι νέες εκδόσεις υψηλών επιδόσεων που έχει ξεκινήσει να προσφέρει, θα την ανεβάσουν σύντομα στο πόντιουμ. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει το νέο Opel Corsa με 14.951 πωλήσεις.

Το Peugeot 2008 βρίσκεται στην έκτη θέση και είναι το πρώτο crossover/SUV που συναντούμε. Οι πωλήσεις του αυξήθηκαν κατά 87% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020 σε 14.916 πωλήσεις. Το Renault Clio είναι στην έβδομη θέση, το Fiat Panda στην όγδοη, το VW-T-Roc στην ένατη ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει η Skoda Octavia.
 

NEO TRANSPORTER
test center