• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Τα top 5 μικρά diesel σε κατανάλωση

39.895 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/4/2019

Τα «μικρά» που δεν καίνε τίποτα: Κάνεις πολλά χιλιόμετρα, θες οικονομία diesel και ευελιξία μικρού; Αυτά είναι τα 5 πιο οικονομικά μικρά diesel της αγοράς σύμφωνα με τις μετρήσεις του Auto Τρίτη.

FORD: Ford bonus με επιτόκιο 0.99% και 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση.

CITROEN: Citroen C3 Aircross με 17.500€ & 5 χρόνια εγγύηση

NISSAN: Δωρεάν 5 service, 5 χρόνια εγγύηση & οδική βοήθεια!

Παρά την επίθεση που έχει δεχθεί το diesel, εξακολουθεί να είναι μια λογική επιλογή για όσους κάνουν πάρα πολλά χιλιόμετρα ετησίως και θέλουν να έχουν χαμηλό κόστος καυσίμου. Οι κατασκευαστές τάζουν λαγούς και πετραχήλια σχετικά με την μέση κατανάλωση των diesel μοντέλων, αλλά όλοι ξέρουμε πως η πραγματικότητα της καθημερινότητας απέχει λίγο ή πολύ από τις υποσχέσεις.

Oι μετρήσεις του Auto Τρίτη
Το Auto Τρίτη εδώ και πολλά χρόνια πραγματοποιεί μετρήσεις κατανάλωσης σε κάθε αυτοκίνητο. Μάλιστα οι μετρήσεις αυτές έχουν προσαρμοστεί κατάλληλα, ώστε να ανταποκρίνονται περισσότερο στην πραγματικότητα και αφορούν την κατανάλωση στην πόλη, στο ταξίδι, αλλά και στη μέση τιμή. Οι αντίστοιχες μετρήσεις βασίζονται σε έναν ειδικό κύκλο μέτρησης κατανάλωσης που έχουμε θεσπίσει, με την όλη διαδικασία να γίνεται στο δρόμο. Με βάση τις μετρήσεις αυτές λοιπόν διαμορφώθηκε η παρακάτω πεντάδα με τα πιο οικονομικά σε μέση κατανάλωση μικρά μοντέλα.

Το κόστος καυσίμου για 500 χλμ. έχει υπολογιστεί με μέση τιμή diesel κίνησης στο 1,35 ευρώ.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
Σχολιάστε την είδηση 3 σχόλια