Στην εικόνα βλέπετε μια ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα.

Teaser της ηλεκτρικής Lotus Type 130 (+vid)

2.147 Επισκέψεις στο άρθρο (16/4/2019)

Η Lotus μπαίνει και αυτή στο «χορό» της ηλεκτροκίνησης κατασκευάζοντας το πρώτο βρετανικό αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο και μας το υπενθυμίζει με ένα teaser βίντεο του επερχόμενου μοντέλου.

Το νέο μοντέλο έχει λάβει την ονομασία Type 130 και αναμένεται να αποκαλυφθεί αργότερα μέσα στο έτος, όταν και η μάρκα από το Norfolk θα αποκαλύψει όλες τις ζουμερές λεπτομέρειες. Αν και ένα σκίτσο-teaser δημοσιεύτηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης, το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί επίσημα στη γενέτειρα της εταιρείας στο Λονδίνο.
 
Όσον αφορά το όνομα, το «Type 130», είναι σημείο αναφοράς πως το μοντέλο θα έχει σημαντικό ρόλο για την εταιρεία, η οποία στο παρελθόν έχει συνοδεύσει ισχυρά μοντέλα με τη λέξη «Type», ξεκινώντας με την Type 14 (Elite) το 1957.
 
Λίγα είναι γνωστά για την ηλεκτρική Lotus, ωστόσο ο Phil Popham, Διευθύνων Σύμβουλος της Lotus, υποσχέθηκε ότι θα είναι «η πιο δυναμικώς ολοκληρωμένη Lotus» και θα αποτελέσει «σημείο αναφοράς» για το εμπορικό σήμα, προβάλλοντας τις δυνατότητες της εταιρείας.
 
Από κει και πέρα δεν αποκλείεται η πρόσφατη συνεργασία της Lotus με την Williams Advanced Engineering να έχει να κάνει με τη νέα Type 130. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε οι δύο εταιρίες θα δουλέψουν από κοινού για «προηγμένες τεχνολογίες κίνησης», με τις φήμες να κάνουν λόγο πως το αποτέλεσμα της δουλειάς τους θα είναι ένα αυτοκίνητο υψηλής απόδοσης. Πιστεύεται ότι η Williams θα χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία από τη Formula E για να τη χρησιμοποιήσει, στο μοντέλο της Lotus.
 
Η Lotus Type 130 λέγεται ότι θα έχει τουλάχιστον 1.000 ίππους και σύστημα τετρακίνησης, ενώ η αυτονομία της θα φτάνει περίπου τα 400 χιλιόμετρα.   
  

Mercedes
moto