Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου
Τέλη Ιουλίου ξεκινούν οι αιτήσεις για το Fuel Pass 2

Τέλη Ιουλίου ξεκινούν οι αιτήσεις για το Fuel Pass 2

1.456 Επισκέψεις στο άρθρο (22/6/2022)

Η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2 θα ανοίξει στα τέλη Ιουλίου για τους 3,1 ιδιοκτήτες οχημάτων που το δικαιούνται.

Τα ποσά - Οι δικαιούχοι

Στα τέλη του Ιουλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2, το οποίο είναι σαφώς ενισχυμένο σε σχέση με το πρώτο και καλύπτει, σύμφωνα με τον υπουργό Ενεργείας Κώστα Σκρέκα, πάνω από το 90% των πολιτών.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

15 ευρώ το μπόνους με την άυλη ψηφιακή κάρτα

Η επιδότηση του Fuel Pass 2 φτάνει τα 80 ευρώ για όσους κατοικούν σε ηπειρωτική περιοχή, ενώ όσοι έχουν κύρια κατοικία σε κάποιο νησί, η επιδότηση φτάνει τα 100 ευρώ. Όσον αφορά τις μοτοσικλέτες, η επιδότηση φτάνει τα 60 ευρώ (ήταν 35 ευρώ) για την ηπειρωτική Ελλάδα και 70 ευρώ για τα νησιά. Η περίοδος ισχύος θα είναι τρίμηνη και συγκεκριμένα για Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Σημαντικό είναι να σημειώσουμε πως στα παραπάνω ποσά συμπεριλαμβάνεται το μπόνους χρήσης της άυλης ψηφιακής κάρτας που αυτή την φορά φτάνει τα 15 ευρώ. Οι πολίτες θα έχουν ξανά την επιλογή να βάλουν τα χρήματα στην τράπεζα αλλά σε αυτή την περίπτωση, τα παραπάνω ποσά θα είναι μειωμένα κατά 15 ευρώ, δηλαδή η επιδότηση θα είναι 65 ευρώ για τα αυτοκίνητα για κατοίκους στην ηπειρωτική Ελλάδα και 85 ευρώ στα νησιά. Στις μοτοσικλέτες, με την κατάθεση των χρημάτων σε τράπεζα, η επιδότηση θα φτάνει τα 45 ευρώ στην ηπειρωτική Ελλάδα και 55 στα νησιά.

Διευρυμένα τα εισοδηματικά κριτήρια - Ίδιοι οι όροι

Δικαιούχοι του δεύτερου μέρους του Fuel Pass είναι τα φυσικά πρόσωπα που κατοικούν στην Ελλάδα με δηλωθέν φορολογικό εισόδημα (του 2021) έως 30.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού μέχρι 45.000 ευρώ. Οι δυνητικοί δικαιούχοι είναι 3,1 εκατομμύρια από τα 3,5 εκατομμύρια ιδιοκτητών οχημάτων που υπάρχουν συνολικά στην Ελλάδα. Το συνολικό κόστος της παρέμβασης στη βενζίνη ανέρχεται σε 200 εκατ. ευρώ.

Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί μόνο από ένα φυσικό πρόσωπο, ενώ κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώσει μόνο ένα όχημα. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις για να πάρει κάποιος το επίδομα βενζίνης δεν πρέπει να οφείλονται τέλη κυκλοφορίας και το όχημα να είναι σε χρήση.

Ας δούμε τι καίει κάθε τύπος αυτοκινήτου: