Tέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

2.589 Επισκέψεις στο άρθρο (6/5/2021)

Πολύ σύντομα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα που θα επιτρέπει σε όσους ιδιοκτήτες επιθυμούν να κάνουν άρση της ακινησίας του οχήματός τους πληρώνοντας τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα, χωρίς πρόστιμο.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να ανοίξει το σύστημα που θα επιτρέψει σε όσους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών το επιθυμούν, να προβούν σε άρση ακινησίας των οχημάτων τους και να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας με το μήνα. Με αυτό τον τρόπο θα διευκολυνθούν οι πολίτες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα οχήματά τους για περιορισμένο χρονικό διάστημα, ενώ το υπουργείο πιστεύει πως θα αυξήσει τα έσοδά του, καθώς θα υπήρχαν περιπτώσεις που οι ιδιοκτήτες δεν θα έκαναν άρση ακινησίας και δεν θα πλήρωναν κάποιο ποσό.

Αν και η τροπολογία για την δυνατότητα άρσης ακινησίας οχημάτων, αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών ιδιωτικής χρήσης, με μερική καταβολή των τελών κυκλοφορίας βρίσκεται σε ισχύ από τις 4 Μαϊου, μερικά τεχνικά θέματα που προέκυψαν έφεραν πίσω το άνοιγμα της πλατφόρμας. Η τελευταία ενημέρωση από το Υπουργείο αναφέρει ωστόσο πως τα προβλήματα στην λειτουργία της πλατφόρμας ξεπερνιούνται και πως τις επόμενες ώρες, η πλατφόρμα θα ανοίξει για να εξυπηρετήσει το κοινό.

Συγκεκριμένα, όσοι το επιθυμούν, θα μπορούν με αίτηση στην ειδική πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ να συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία του οχήματος. Αφού γίνει ψηφιακά διασταύρωση για το αν το όχημα είναι ασφαλισμένο υποβάλλεται το αίτημα για άρση της ακινησίας. Πρέπει να σημειωθεί ότι η άρση της ακινησίας των οχημάτων θα μπορεί να γίνει μόνο μια φορά εντός του έτους και για όσο διάστημα οριστεί αρχικά με την καταβολή των δωδεκατημορίων των ετησίων τελών κυκλοφορίας, που αντιστοιχούν στους μήνες της άρσης που επιθυμεί ο ιδιοκτήτης, χωρίς δηλαδή κάποια επιπλέον επιβάρυνση.

Για παράδειγμα, για ένα αυτοκίνητο 2.000 κυβικών με ετήσια τέλη 690 ευρώ, εάν ο ιδιοκτήτης θέλει να το θέσει σε κυκλοφορία για δύο μήνες, θα πληρώσει 115 ευρώ (2 μήνες από 57,5 ευρώ).

LEASING APRILIOS
skoda