Τέλος η βενζίνη και το diesel από την Ευρώπη το 2035!

Τέλος η βενζίνη και το diesel από την Ευρώπη το 2035!

3.678 Επισκέψεις στο άρθρο (9/6/2022)

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως για να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων από τα αυτοκίνητα κατά 100% το 2035, βάζοντας έτσι ταφόπλακα στις πωλήσεις οχημάτων βενζίνης και diesel.

«Τελειώνουν» οι κινητήρες εσωτερικής καύσης το 2035

Να στηρίξουν την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μειωθούν στο 100% οι εκπομπές CO2 από τα νέα αυτοκίνητα από το 2035 αποφάσισαν οι ευρωβουλευτές, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν από συγκεκριμένα λόμπι να μειωθεί το όριο για τις εκπομπές ρύπων στο 90% και να αφήσουν την πόρτα ανοιχτή για τα μοτέρ βενζίνης/diesel.

Με απλά λόγια, με την στήριξή τους αυτή, οι ευρωβουλευτές απαγορεύουν στις εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων να πουλούν αυτοκίνητα με θερμικούς από το 2035 και ουσιαστικά βάζουν ταφόπλακα σε βενζίνη και diesel.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Επιταχύνεται η μετάβαση στα ηλεκτρικά

Η στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κομισιόν, αν και είναι σημαντική, δεν είναι τελική, αφού τώρα το μπαλάκι περνάει τώρα στις κυβερνήσεις, οι οποίες θα πρέπει με την σειρά τους να διαπραγματευτούν. Εάν τελικά υπάρξει συμφωνία, αυτό θα σημάνει το οριστικό τέλος των θερμικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, σηματοδοτώντας έτσι μια νέα εποχή για τον τομέα των Μεταφορών για την Γηραιά Ήπειρο, ο οποίος αυτή την στιγμή είναι υπευθυνος για το 25% των εκπομπών ρύπων που παράγονται στην Ευρώπη.

Παράλληλα, σκοπός της απόφασης αυτής είναι να επιταχυνθεί η μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και προτρέπει αφενός τις εταιρείες αυτοκινήτου να επενδύσουν στην ηλεκτροκίνηση και αφετέρου, τις χώρες να εγκαταστήσουν εκατομμύρια φορτιστές στο οδικό τους δίκτυο. «Η αγορά και η οδήγηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα γίνει φθηνότερη για τους καταναλωτές», δήλωσε ο Jan Huitema, επικεφαλής διαπραγματευτής του Κοινοβουλίου.

Ο αντίλογος

Αξίζει να αναφέρουμε πως όσοι προσπάθησαν να αποτρέψουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το να στηρίξει την πρόταση της Κομισιόν υποστηρίζουν πως με αυτόν τρόπο τιμωρούνται τα εναλλακτικά καύσιμα και πως δεδομένης της αβέβαιης ανάπτυξης των υποδομών φόρτισης, η μετάβαση στα ηλεκτρικά είναι βιαστική.

Ταφόπλακα για τα μοτέρ βενζίνης/diesel
- Mόνο αυτοκίνητα με μηδενικές εκπομπές θα πωλούνται από το 2035
- Επιταχύνεται η μετάβαση στα ηλεκτρικά και η κατασκευή σταθμών φόρτισης
- «Βιάζεστε» προειδοποιούν όσοι αντιτάσσονται στην απόφαση αυτή
Εσύ είσαι έτοιμος για αφήσεις στο παρελθόν βενζίνη και diesel; Συμφωνείς με αυτή την απόφαση;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

PEIRAIOS LEASING
test center