Τέλος η επιδότηση στο diesel κίνησης: Οσονούπω πιο ακριβό από τη βενζίνη

Τέλος η επιδότηση στο diesel κίνησης: Οσονούπω πιο ακριβό από τη βενζίνη

2.269 Επισκέψεις στο άρθρο (3/10/2022)

Παρελθόν αποτελεί η επιδότηση των 0,15€/λτ. από την 1η Οκτωβρίου. Δεν αποκλείεται οι καταναλωτές να έρθουν σύντομα αντιμέτωποι με αυξήσεις στο πετρέλαιο κίνησης, αν και μέχρι τώρα δεν έχει εμφανιστεί αύξηση από τα στοιχεία που δίνει το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων.

Αυξήσεις στο diesel κίνησης μέσα στις επόμενες ημέρες

Αντιμέτωποι με νέες αυξήσεις από το Σάββατο 1η Οκτωβρίου είναι όσοι οδηγοί χρησιμοποιούν πετρέλαιο κίνησης στα αυτοκίνητά τους, καθώς η επιδότηση των 0,15 ευρώ/λτ. αποτελεί πλέον παρελθόν. Εκεί που η μέση πανελλαδική τιμή του πετρελαίου κίνησης την Πέμπτη 29/9 ήταν στα 1,823 ευρώ/λτ., πλέον αναμένεται να φτάσει τα 1,973 ευρώ/λτ., αν και μέχρι στιγμής η αύξηση δεν έχει αποτυπωθεί στα επίσημα στοιχεία που ανακοινώνει το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Πάνω από 2 ευρώ το λίτρο η τιμή στο diesel

Συγκεκριμένα, το καθημερινό δελτίο επισκόπησης τιμών υγρών καυσίμων για την Κυριακή 2 Οκτωβρίου ορίζει τη μέση τιμή του diesel κίνησης στην Ελλάδα στα 1,858 ευρώ το λίτρο, με την βενζίνη να τιμάται κατά μέσο όρο στα 1,978 ευρώ/λτ.. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να δούμε για πρώτη φορά την τιμή του πετρελαίου κίνησης να ξεπερνάει αυτή της απλής αμόλυβδης βενζίνης, χωρίς την επιδότηση των 0,15 ευρώ, και σε πολλές περιοχές οι τιμές του λίτρου στο diesel θα σκαρφαλώσουν πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο.

Πού θα χτυπήσει «κόκκινο» η τιμή του

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» το diesel κίνησης θα χτυπήσει «κόκκινο» σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα:

  • Νομός Κυκλάδων: Από 2,058 ευρώ/λτ. --> 2,208 ευρώ/λτ.
  • Νομός Δωδεκανήσου: Από 1,94 ευρώ/λτ. --> 2,09 ευρώ/λτ.
  • Νομός Φωκίδος: Από 1,904 ευρώ/λτ. --> 2,054 ευρώ/λτ.
  • Νομός Κεφαλληνίας: Από 1,903 ευρώ/λτ. --> 2,053 ευρώ/λτ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
test center