• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
3 φωτογραφίες »

Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις στο αυτοκίνητό σου

111.835 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/6/2021

Ποτέ μην τα κάνεις! Μερικές φορές, ασυναίσθητα ή και όχι, κάνουμε κάποια πράγματα όταν οδηγούμε που έχουν αρνητικές συνέπειες. Παρακάτω, λοιπόν, θα βρείτε 7 οδηγικές συνήθειες που καλό είναι να αποφεύγετε.

1. Μην πατάς συμπλέκτη στο φανάρι
Όσο χαζός και αν σας φαίνεται, πρώτος λόγος για να μην πατάτε τον συμπλέκτη στο φανάρι είναι για να μην κουράζεται το αριστερό πόδι. Δεύτερος, και επίσης σημαντικός, είναι για να μην φθαρεί το ρουλεμάν του συμπλέκτη το οποίο πιέζει το βολάν. Αν μάλιστα «ισορροπείτε» με το συμπλέκτη σε ανηφόρα, τότε ο δίσκος υπερθερμαίνεται και το υλικό τριβής καταστρέφεται. Και για να σας μεταφράσουμε σε ευρώ: Η αλλαγή δίσκου-πλατώ ξεκινάει από 300 ευρώ. Θέλετε να κάνετε περιττά έξοδα; 

Extra info: στα καινούρια αυτοκίνητα, αν πατάτε τον συμπλέκτη, τότε δεν μπαίνει σε λειτουργία το start/stop και άρα αυξάνεται η κατανάλωση.

2. Μην αφήνεις να ανάψει το λαμπάκι καυσίμου
Τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν είναι δύο και εξίσου σημαντικά: Αρχικά, όταν η αντλία καυσίμου δεν περιβάλλεται από επαρκή ποσότητα καυσίμου, ανεβάζει  θερμοκρασία με αποτέλεσμα να μειώνεται αισθητά η διάρκεια ζωής της. Ακόμη, επειδή -δυστυχώς- κανέναν καύσιμο δεν είναι 100% καθαρό, σε περίπτωση που έχετε εξαντλήσει τα αποθέματα υγρού καυσίμου στο ρεζερβουάρ, η αντλία θα τραβήξει τα πιο βαριά «σκουπίδια» που έχουν κάτσει στον πυθμένα. Μετά, αρχίζουν τα «σκορτσαρίσματα» και οι άλλες βλάβες που δεν ξέρει κανείς σε τι κόστος θα καταλήξουν εφόσον φτάσουν στη μηχανή. Γιατί να το διακινδυνεύεις λοιπόν; Αφού αργά ή γρήγορα θα ξαναφουλάρεις. 


Προσοχή: Ακόμα πιο σημαντικό είναι αν οδηγείτε diesel, γιατί εδώ η αντλία καυσίμου κοστίζει αρκετά πιο ακριβά…

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)