• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
3 φωτογραφίες »

Μην γκαζώνεις κρύος & τσεκ τον αέρα στα λάστιχα

111.613 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/6/2021

5. Μην κρεμάς μια αρμαθιά κλειδιά
Για το σπίτι, το γραφείο, την αποθήκη, το εξοχικό, το γκαράζ, την εξώπορτα και πόσα ακόμη… Πολλοί κυκλοφορούν με μια αρμαθιά κλειδιά, είναι όμως λάθος. Αφενός κάνουν ενοχλητικό θόρυβο. Αφετέρου το βάρος τους μελλοντικά θα χαλάσει τη μίζα. Και αυτή δεν επισκευάζεται. Θα πρέπει να την αντικαταστήσετε και αυτό κοστίζει αρκετά ευρώ.


6. Μην γκαζώνεις με κρύα μηχανή
Έχεις αργήσει για την δουλειά και με το που μπαίνεις στο αυτοκίνητο γκαζώνεις να φύγεις. Δεν σου λέμε να μην το κάνεις, τα καινούρια αυτοκίνητα δεν θέλουν ζέσταμα, όμως μην το παρακάνεις! Δηλαδή μην γκαζώνεις μέχρι τον κόφτη. Περίμενε να ανεβάσει θερμοκρασία ο κινητήρας και τα λάδια και μετά δώστου! Ok, αν το κάνεις μια φορά δεν θα σπάσει ο κινητήρας, καλύτερα όμως δεν είναι να τον προφυλάσσεις;


Ξεφούσκωτα λάστιχα κατά 0,5 bar σημαίνει συν 4 μέτρα στο φρενάρισμα και εως 20% περισσότερη κατανάλωση.

Ξεφούσκωτα λάστιχα κατά 0,5 bar σημαίνει συν 4 μέτρα στο φρενάρισμα και εως 20% περισσότερη κατανάλωση.

Extra info: Κάποια αυτοκίνητα ρυθμίζουν τον κόφτη ανάλογα με την θερμοκρασία του κινητήρα. Ένα από αυτά είναι το Hyundai i 30 N που μέχρι να ζεσταθεί ο κινητήρας τα κόκκινα λαμπάκια στο καντράν κατεβαίνουν χαμηλότερα!

7. Μην έχεις ξεφούσκωτα ή  παραφουσκωμένα λάστιχα
Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας, όμως εμείς θα το ξαναπούμε γιατί η έρευνά μας έχει δείξει πως το 63% των οδηγών κυκλοφορούν με λάθος πίεση στα ελαστικά. Τι σημαίνει αυτό; 1 μέτρο παραπάνω στο φρενάρισμα 100-0 με χαμηλότερη πίεση κατά 0,3 bar και 3 έως 4 μέτρα με πίεση λιγότερη κατά 0,5 bar. Ένα ολόκληρο αυτοκίνητο δηλαδή! Ομοίως και η κατανάλωση. Έως 20% παραπάνω έχουμε μετρήσει, και αν αυτό δεν σας λέει κάτι, τότε μεταφράστε το σε 5 γεμίσματα το χρόνο. Φυσικά, το ότι χειροτερεύει η οδική συμπεριφορά του οχήματος θεωρούμε ότι δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε. Στην αντίπερα όχθη, με παραφουσκωμένα ελαστικά, πάλι οι συνέπειες είναι αρνητικές. Κάποιοι ίσως νομίζουν ότι μειώνεται η κατανάλωση και η φθορά των ελαστικών, όμως η οδική συμπεριφορά χειροτερεύει.

Συμπέρασμα: Τσεκ κάθε δύο εβδομάδες και βάλτε την πίεση που ορίζει ο κατασκευαστής.

Προηγούμενη

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)