Έγχρωμη οθόνη αφής και μπόλικες διαφορές σε Ibiza, Fabia, Yaris και Polo

19.695 Επισκέψεις στο άρθρο (20/4/2023)
Honda Jazz e:HEV και Toyota Yaris Hybrid είναι τα μοναδικά μικρά που έχουν στάνταρ αυτόματο κλιματισμό.

Honda Jazz e:HEV και Toyota Yaris Hybrid είναι τα μοναδικά μικρά που έχουν στάνταρ αυτόματο κλιματισμό.

Στάνταρ έγχρωμο touchscreen για το infotainment βλέπουμε σε 4+1 δημοφιλή supermini. To SEAT Ibiza έχει την πρωτιά με την μεγαλύτερη σε διάσταση οθόνη αφής, 8,25 ιντσών, για το SEAT Media System με SEAT Connect. Αναφερόμαστε στην έκδοση Reference, το εξοπλιστικό πακέτο που προσφέρεται μόνο με τον 1.000 ατμοσφαιρικό κινητήρα των 80 ίππων (15.990 ευρώ). Η συγκεκριμένη έκδοση δεν έχει πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, ούτε ζάντες αλουμινίου, παροχές που διατίθενται σε επόμενο επίπεδο (Business).

 
Την μικρότερη διάσταση σε ζάντες (14 ιντσών) είδαμε στο Skoda Fabia και την ατμοσφαιρική επιλογή Active (80 PS). Το μεγαλύτερο μικρό της ελληνικής αγοράς κοστίζει 15.990 ευρώ και δίνει στάνταρ air-condition, ηχοσύστημα πολυμέσων «SWING» με οθόνη HD 6,5 ιντσών και εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα.
 
Αποκλειστικά με turbo μοτέρ κυκλοφορεί το Volkswagen Polo. Στην βάση της γκάμας ο 1,0 TSI με τα 95 άλογα και το χειροκίνητο κιβώτιο σχέσεων κοστίζει στην έκδοση Life 20.900. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται έγχρωμη οθόνη αφής 6,5 ιντσών, air-condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός-πίσω και 15άρες ζάντες αλουμινίου. Εξοπλισμός δηλαδή γεμάτος, κάτι που και λόγω της τιμής θεωρείται, πάνω-κάτω, και αυτονόητο.
 
Δύο εξοπλιστικές εκδόσεις, τέλος, θα σχολιάσουμε για το best-seller της ελληνικής αγοράς, Toyota Yaris. Το ατμοσφαιρικό supermini με τα 125 άλογα κοστίζει 17.010 ευρώ με μη μεταλλικό χρώμα στο πακέτο Active Steel. Σε αυτό περιλαμβάνονται ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, 7άρα οθόνη αφής, 7 αερόσακοι και air-condition. Παρότι θα θέλαμε και πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, η στάνταρ κάμερα οπισθοπορείας είναι μία ευκολία που την εκτιμάς πολύ, ειδικά αν είσαι νέος οδηγός. Κόστος 19.710 ευρώ (μη μεταλλικό χρώμα) έχει το full hybrid Toyota Yaris των 116 ίππων. Μιλάμε για την έκδοση Active που είναι «γεμάτη», περιλαμβάνοντας 7άρα οθόνη αφής, αυτόματο κλιματισμό, 7 αερόσακους και 15άρες ζάντες αλουμινίου, μεταξύ άλλων. Αν έχετε την οικονομική άνεση, αξίζει να επενδύσετε κάτι παραπάνω για το επόμενο επίπεδο που προσφέρει 4 ηλεκτρικά παράθυρα, οθόνη αφής 8 ιντσών, δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ, αισθητήρες βροχής και φώτων, κάμερα οπισθοπορείας και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών.
 

Σελίδα 1Τι εξοπλισμό έχουν στην «βασική» & πόσο αξίζουν 10 μικρά αυτοκίνητα;
Σελίδα 2Έγχρωμη οθόνη αφής και μπόλικες διαφορές σε Ibiza, Fabia, Yaris και Polo
Σελίδα 3Πίνακας: Αυτός είναι ο στάνταρ εξοπλισμός στα 10 μοντέλα του συγκριτικού μας
MIKRA VANS LEASING
ETRANSIT VS ESPRINTER