Τι γουστάρουμε και τι μας τη δίνει στους μηχανόβιους;

Τι γουστάρουμε και τι μας τη δίνει στους μηχανόβιους;

3.104 Επισκέψεις στο άρθρο (20/11/2022)

Όλοι όσοι χρησιμοποιούν το δρόμο, οδηγοί ή πεζοί, έρχονται σε επαφή καθημερινά με «μηχανόβιους». Από πλευράς τους λοιπόν υπάρχουν κάποιες τους συνήθειες που μας τη δίνουν στα νεύρα και κάποιες για τους οποίους τους... «παραδεχόμαστε».

3 θετικά και 3 αρνητικά των 2 τροχών!

Αν ξεκινούσες μια κουβέντα ανάμεσα σε αυστηρά αυτοκινητάδες σχετικά με τις μοτοσικλέτες στο δρόμο, δύσκολα θα έβρισκες φανατικούς υποστηρικτές των 2 τροχών. Αντίστοιχα, αν πήγαινες σε ένα meet μηχανόβιων και έλεγες πόσο σε ενοχλούν, τότε μάλλον θα τα... άκουγες για τα καλά. Η αλήθεια όμως βρίσκεται κάπου στη μέση, όπως με τα περισσότερα πράγματα άλλωστε. Υπάρχουν λοιπόν μερικοί λόγοι να γουστάρει κανείς τους μοτοσικλετιστές, αλλά και κάποιες συνήθειές τους στο δρόμο που «τη δίνουν» για τα καλά σε πολλούς...

Τα 3… κακά!

1. Πρώτος στο φανάρι και ας το χάσουν άλλοι πέντε από πίσω
Ναι, μιλάμε για μία από τις πλέον σπαστικές συνήθειες των μηχανόβιων να περνάνε μπροστά από την ουρά σε ένα φανάρι και μάλιστα να στέκονται μετά από αυτό, πάνω και μετά από τη διάβαση καθυστερώντας όλους όταν ανάψει το πράσινο. Λίγο το χάζεμα της σιγουριάς ότι θα περάσουν ό,τι και να γίνει, λίγο ότι εκεί που κάθονται δεν βλέπουν το ρημάδι το φανάρι, σχεδόν πάντα θα ξεκινήσουν με κάποια δευτερόλεπτα καθυστέρηση, και ποιος... νοιάστηκε που πιο πίσω θα υπάρχουν 2-3 χαζοί με αμάξια που είτε θα χάσουν το φανάρι, ή ακόμα χειρότερα θα περάσουν -πολύ κακώς- φουλαριστοί με κόκκινο!

2. Ανάποδα στους μονόδρομους
Καλά θα πει κανείς, αυτό το κάνουν και αυτοκίνητα. Όμως, στην περίπτωση των μηχανών η κατάσταση είναι συχνά πολύ χειρότερη. Καθώς, πάνε ανάποδα, πάνε γρήγορα και ακόμα χειρότερα, σε αγριοκοιτάνε αν πάει να γίνει... κέντα ενώ εσύ στρίβεις και κοιτάς μόνο από την κατεύθυνση που έρχονται νόμιμα τα οχήματα. Σε αυτό το σκέλος «κολλάνε» και όσοι πάνε στο αντίθετο ρεύμα για να αποφύγουν το μποτιλιάρισμα σε δρόμους διπλής κατεύθυνσης και δεν κάνουν καν στην άκρη όταν έρχεται (νόμιμα) αυτοκίνητο από αντίθετα, αδιαφορώντας πλήρως για τους νόμιμους.

3. Οι ρημάδες οι εξατμίσεις!
Ναι, μιλάμε για αυτές που μπορούν να ξυπνήσουν μερικές εκατοντάδες ανθρώπους μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Για όλα αυτά τα ξερόγκαζα χωρίς λόγο στις 3 τη νύχτα που μας έχουν «πετάξει πάνω», ή ακόμα χειρότερα ξύπνησαν το μωρό που χρειάστηκε 2 ώρες προσπάθεια για να κοιμηθεί. Έχουμε αναφερθεί και παλιότερα σε αυτό το πρόβλημα, με ιδιαίτερη ανταπόκριση από το κοινό μας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Τα 3 καλά!

1. Λιγότερη κίνηση
Αρχικά, οι μοτοσικλέτες μειώνουν την κίνηση. Αν σε ένα πρωινό μποτιλιάρισμα στον Κηφισό, αλλάζαμε όλες τις μηχανές με αυτοκίνητα, τότε θα θέλαμε τουλάχιστον τον 2πλάσιο χρόνο να φτάσουμε στη δουλειά μας. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως ένας από τους βασικούς λόγους του καθημερινού μποτιλιαρίσματος στους δρόμους είναι πως στα περισσότερα αυτοκίνητα επιβαίνουν ένας ή δύο επιβάτες, αντί περισσοτέρων.

2. Σώζουν το parking
Ναι καλά διαβάζεις. Μπορεί πολλές φορές να γκρίνιαξες που κάποιος πάρκαρε την μηχανή του πίσω από το αμάξι σου αναγκάζοντάς σε να κάνεις 2-3 μανούβρες παραπάνω για να βγεις. Όμως, σκέψου όλες αυτές οι μηχανές που βρίσκονται συνήθως κάθετα παρκαρισμένες στις γειτονιές, να ήταν αυτοκίνητα. Τότε είτε θα ήθελες πάνω από μία ώρα για να βρεις θέση, είτε θα αναγκαζόσουν να πληρώσεις πάρκινγκ (αν υπάρχει στη γειτονιά σου).

3. Η άτιμη η αίσθηση ελευθερίας
Μιλάμε για την «ελευθερία» που προσφέρουν οι 2 τροχοί, αλλά και ο χρόνος που γλιτώνει ένας μηχανόβιος μπλοκαρισμένος στην κίνηση. Αυτή ακριβώς η αίσθηση είναι που «ζηλεύουμε» και παράλληλα γουστάρουμε στους περισσότερους μηχανόβιους, αυτούς που σέβονται τον εαυτό τους και φορούν κράνος και σωστό εξοπλισμό, αλλά σέβονται και τους υπόλοιπους οδηγούς έχοντας σωστή συμπεριφορά καθημερινά στο δρόμο.

Εσύ, όμως, κατά πόσο συμφωνείς με όλα αυτά; Ποιους άλλους λόγους μπορείς να σκεφτείς που σου την δίνουν οι μηχανές; Και ποιοι είναι οι λόγοι που θα σε οδηγούσαν σε αλλαγή από τους 4 στους 2 τροχούς;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Σχολιάστε
MERCEDESGLC
SUV