• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Tο Honda e στην βασική έκδοση εξοπλίζεται με ηλεκτρικό μοτέρ των 136 ίππων.

Ο τεχνολογικός εξοπλισμός είναι πολύ πλούσιος.

Tι προσδoκίες υπάρχουν από το νέο Ηonda e;

1.619 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/9/2019

Η ιαπωνική φίρμα προσφέρει ένα ηλεκτρικό μίνι σε υψηλή τιμή σε σχέση με τον ανταγωνισμό αλλά ταυτόχρονα έχει μεγάλες προσδοκίες. Ποιο είναι το όπλο της;


Πριν από δύο χρόνια, όταν έκανε ντεμπούτο το Honda e σε μορφή concept, η ιαπωνική φίρμα ανέφερε πως περιμένει το μοντέλο να κάνει 5.000 ετήσιες πωλήσεις. Τώρα, με την έκδοση παραγωγής να βρίσκεται ήδη στην Φρανκφούρτη για την επίσημη αποκάλυψή της, η Honda αναφέρει πως, με δεδομένο ότι έχουν ήδη γίνει 40.000 εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για την αγορά του μοντέλου, οι ετήσιες πωλήσεις θα μπορούσαν να πλησιάζουν τις 10.000.

Είναι όμως αυτό αρκετό; Πηγές από το περιβάλλον της Honda κάνουν λόγο πως η εταιρεία θέλει να βρίσκεται κάτω από τα όρια εκπομπών αερίων ρύπων που έχει θέσει η Eυρωπαική Ένωση από το επόμενο κιόλας έτος και για να γίνει αυτό, ίσως χρειαστεί το Honda e να σημειώσει ακόμα καλύτερη εμπορική πορεία με τον ίδιο τον επικεφαλής της μάρκας, κ.Dave Hodgetts, στο Ηνωμένο Βασίλειο να δηλώνει σχετικά: «Αν πουλήσουμε περισσότερα βενζινοκίνητα CR-V αντί για υβριδικά τότε πρέπει φυσικά να πουλήσουμε περισσότερα Honda e».

Για το καταφέρει η Honda αυτό πληροφορίες αναφέρουν πως θα πρέπει είτε να επενδύσει περισσότερα χρήματα στο marketing είτε να μειώσει την τιμή του αρκετά κάτω από 29.000 ευρώ που χρειάζονται για να προμηθευτεί κάποιος την «βασική» του έκδοση του μοντέλου (φτάνει ακόμα και τα 37.000 στην κορυφαία έκδοση). Η Honda φυσικά γνωρίζει ότι η τιμή είναι αρκετά υψηλή για ένα ηλεκτρικό μίνι, αφού την ίδια στιγμή μοντέλα όπως το VW e-up! κοστίζουν ακόμα και 10.000 ευρώ λιγότερο, αλλά είναι πεπεισμένη πως ο κορυφαίος τεχνολογικός εξοπλισμός που έχει προσφέρει στο «e» και το απαράμιλλο ρετρό στιλ του θα μπορέσουν να προσελκύσουν πελάτες με πιο «βαριά» πορτοφόλια.

Υπενθυμίζουμε πως το Honda e στην βασική έκδοση εξοπλίζεται με ηλεκτρικό μοτέρ των 136 ίππων ενώ η πιο ισχυρή έχει δύναμη ίση με 154 άλογα. Η μπαταρία με χωρητικότητα 35.5kWh είναι ίδια και στις δύο εκδόσεις και προσφέρει αυτονομία έως 220 χιλιομέτρων.

Εσείς τι άποψη έχετε σχηματίσει για το νέο Honda e;
 

Tags: HONDA