Τις δικές της δοκιμές πρόσκρουσης θα κάνει η Skoda

1.742 Επισκέψεις στο άρθρο (5/3/2020)

Η τσέχικη εταιρεία εγκαινιάζει το άνοιγμα νέων εγκαταστάσεων της στις οποίες θα πραγματοποιούνται δοκιμές πρόσκρουσης για όλα τα μοντέλα του VW Group.


Η Skoda ανακοινώνει πως θέτει σε λειτουργία ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο για την πραγματοποίηση crash test που θα είναι εναρμονισμένα με τις νέες απαιτήσεις του EuroNCAP που άρχισαν να ισχύουν από τις αρχές του 2020. Συστήματα φωτισμού LED και κάμερες επιτρέπουν την υψηλή ποιότητα καταγραφής όλων των δοκιμών σύγκρουσης ενώ η Skoda έχει δημιουργήσει μια ξεχωριστή περιοχή για τις δοκιμές ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το νέο εργαστήριο θα είναι σε θέση να αξιολογήσει την παθητική ασφάλεια τόσο των μοντέλων της τσέχικης φίρμας όσο και άλλων οχημάτων της Volkswagen.

Στην καρδιά του εργαστηρίου βρίσκεται ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που έχει την δυνατότητα να επιταχύνει δύο οχήματα συνολικού βάρους μέχρι 3,5 τόνους έως τα 65 km/h ή ένα όχημα με βάρος μέχρι 3,5 τόνους έως τα 120 km/h σε όλο το μήκος της διαδρομής.

Ο εξοπλισμός δοκιμών περιλαμβάνει επίσης το υπερσύγχρονο δοκιμαστικό έλκηθρο "Flying Floor", το οποίο επιταχύνει τα αυτοκίνητα που είναι προσαρτημένα σε αυτό για να πραγματοποιηθούν συγκρούσεις με το πλαϊνό μέρος ενώ άλλο ένα κομμάτι του εξοπλισμού δοκιμών είναι ο στατικός προσομοιωτής ανατροπής. Η εταιρεία είναι πεπεισμένη πως μπορεί να διεξάγει στο εργαστήριό της κάθε είδους δοκιμή πρόσκρουσης. Η Skoda ξεκίνησε επίσης ένα νέο project για την καταγραφή όλων των δεδομένων ψηφιακά. Πολλά δεδομένα δοκιμών συλλέγονται ήδη σε δισκία.

Εννέα κούκλες σε ηλικία ενήλικα και άλλες τέσσερις σε μέγεθος παιδιού διαφόρων ειδών χρησιμοποιούνται ως επιβάτες μέσα στα αυτοκίνητα. Οι κούκλες τοποθετούνται στα αυτοκίνητα χρησιμοποιώντας μια συσκευή που διασφαλίζει πως βρίσκονται στην σωστή θέση την ίδια στιγμή που δεκάδες κάμερες καταγράφουν τα αποτελέσματα των δοκιμών πρόσκρουσης.
 

Hyundai
4green