Το Audi R8 έχει λίγες ακόμα μέρες ζωής λόγω υψηλής ζήτησης

Το Audi R8 έχει λίγες ακόμα μέρες ζωής λόγω υψηλής ζήτησης

1.673 Επισκέψεις στο άρθρο (8/2/2024)

- Με τον ερχομό του 2024 η Audi θα διέκοπτε την παραγωγή του R8 και του V10
- Μετά από διπλάσιες πωλήσεις στις ΗΠΑ η παραγωγή του R8 συνεχίζεται μέχρι τον Μάρτιο
- Υπάρχουν υπονοούμενα για ένα νέο ηλεκτρικό R8
- Το ηλεκτρικό R8 του 2015 ήταν εμπορική αποτυχία

Με τον ερχομό του 2024 η Audi θα διέκοπτε την παραγωγή του R8 και του V10

Υποτίθεται πως το 2023 θα σηματοδοτούσε τον τελευταίο χρόνο ζωής κάποιων από των πιο σπορ μοντέλων της Audi, όπως το TT και το R8. Κύριος λόγος ήταν ότι ο όμιλος Volkswagen ήθελε να σταματήσει την παραγωγή του V10 με τον ερχομό του 2024. Φαίνεται όμως πως ο κινητήρας έχει λίγες ακόμα «ανάσες» ζωής. Η Audi επιβεβαίωσε πως το R8 βρίσκεται ακόμα στην παραγωγή, στο εργοστάσιο Böllinger Höfe.

Μετά από διπλάσιες πωλήσεις στις ΗΠΑ η παραγωγή του R8 συνεχίζεται μέχρι τον Μάρτιο

Τον περασμένο χρόνο το R8 είχε διπλάσιες πωλήσεις στις ΗΠΑ, με τους Αμερικάνους να αγοράζουν 631 τέτοια αυτοκίνητα το 2023. Η Audi δεν έχει πει πόσες παραγγελίες του R8 παρέδωσε παγκοσμίως το 2023, αλλά αναμένεται να το αποκαλύψει στις 19 Μαρτίου. Εν τω μεταξύ, το πλάνο αλλάζει και η νέα ημερομηνία για να πέσουν οι τίτλοι τέλους του R8 είναι ο Μάρτιος του 2024, τρεις μήνες δηλαδή μετά από το αρχικό πλάνο.

Υπάρχουν υπονοούμενα για ένα νέο ηλεκτρικό R8

Ένα μοντέλο-αντικαταστάτης του R8 δεν είναι μέσα στα άμεσα πλάνα της Audi και του ομίλου Volkswagen. Το τέλος του V10 σημαίνει πως και η Lamborghini Huracan θα χάσει τον κινητήρα της, πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι η Huracan θα λάβει νέο Plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης με έναν μικρότερο θερμικό κινητήρα. Από την πλευρά της Audi υπάρχουν υπονοούμενα για ένα ηλεκτρικό R8 βασισμένο στην πλατφόρμα Scalable Systems Platform του ομίλου VW.

Το ηλεκτρικό R8 του 2015 ήταν εμπορική αποτυχία

Να θυμίσουμε όμως το εξής: Η Audi έχει ήδη κατασκευάσει ηλεκτρική έκδοση του R8 στο παρελθόν. Το μοντέλο όμως ήταν ένα εμπορικό Βατερλό, καθώς το R8 E-Tron, όπως λεγόταν, διακόπηκε απότομα ύστερα από λιγότερο από 100 συνολικές πωλήσεις. Είχε παρουσιαστεί στο εκθεσιακό Σαλόνι Αυτοκινήτων της Γενεύης το μακρινό 2015 και ήταν διαθέσιμο περίπου για έναν χρόνο στις ευρωπαϊκές αγορές.

test center
fiat