2 φωτογραφίες »

Βλέπετε το Infiniti QX Inspiration Concept.

To I-Power είναι το e-Power της Infiniti;

1.722 Επισκέψεις στο άρθρο (21/1/2021)

Μετά το ηλεκτροκίνητο σύστημα κίνησης e-Power της Nissan, το οποίο γνωρίζουμε εδώ και αρκετά χρόνια, όπως φαίνεται αναμένεται να έρθει ακόμα ένα, έχοντας την ονομασία «I-Power».


Από το 2010 η Nissan έχει συστήσει στο κοινό το σύστημα κίνησης e-Power, το οποίο έως και σήμερα μπορούμε να το βρούμε σε πλήθος μοντέλων της ιαπωνικής μάρκας.  Μάλιστα η ίδια η Nissan πρόσφατα επιβεβαίωσε πως και το νέο Qashqai θα το έχει στη διάθεσή του. Ωστόσο πέραν του e-Power η μάρκα φαίνεται πως έχει στα σκαριά ακόμα ένα σύστημα κίνησης το οποίο θα ονομάσει I-Power.
 
Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που πριν από μερικές ημέρες μέσω του Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ, η Nissan υπέβαλε αίτηση για χρήση του όρου I-Power σε μελλοντικά της προϊόντα. Συγκεκριμένα η καταχώρηση έγινε στις 5 Ιανουαρίου 2021 και η μάρκα το περιγράφει ως ένα «ηλεκτρικό σύστημα κίνησης για οχήματα εδάφους».
 
Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει ξεκαθαρίσει αν το νέο σύστημα της Nissan είναι κάτι το διαφορετικό από το e-Power. Η φημολογία όμως που έχει αναπτυχθεί υποστηρίζει πως δεν αποκλείεται να πρόκειται για το ίδιο σύστημα, το οποίο όμως θα εξοπλίσει τα μελλοντικά υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα της Infiniti, για αυτό και έχει μπροστά το γράμμα «I».
 
Η Infiniti έχει ήδη υποσχεθεί να γίνει μια «βιώσιμη premium μάρκα», αναφέροντας πως θα κυκλοφορήσει πολλά ηλεκτρικά και μερικά υβριδικά αυτοκίνητα μέσα στα επόμενα χρόνια. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο διευθύνων σύμβουλος, Ashwani Gupta είπε σε μια συνέντευξή του ότι η εταιρεία θα μοιραζόταν τις πλατφόρμες EV της Nissan και το σύστημα e-Power, αλλά για την περίσταση της Infiniti θα είχε νέο όνομα και διαφορετικές ρυθμίσεις. Γνωρίζουμε επίσης πως τα μελλοντικά ηλεκτρικά της Infiniti θα υιοθετήσουν επίσης το σύστημα τετρακίνησης E-4orce που είδαμε νωρίτερα και στο Nissan Ariya.
 
Μέχρι στιγμής, δεν είναι σαφές ποια μοντέλα Infiniti θα χρησιμοποιήσουν το I-Power, κάτι που θα μάθουμε προσεχώς.

ELASTIKA 2024
moto