Το Toyota GR Yaris με τα αυτοκόλλητα «Castrol» της Celica GT-Four

4.915 Επισκέψεις στο άρθρο (22/3/2024)
Το Toyota GR Yaris με τα αυτοκόλλητα «Castrol» της Celica GT-Four
5 Φωτογραφίες »

- Η Celica GT-Four έφερε τρία πρωταθλήματα με τους Sainz, Kankkunen και Auriol
- Έχει τα ίδια χρώματα αλλά είναι ακόμη πιο επιθετικό
- Τετρακίνητο με 3κύλινδρο μοτέρ 1,6 λτ. το GR Yaris Rally2

Η Celica GT-Four έφερε τρία πρωταθλήματα με τους Sainz, Kankkunen και Auriol

Λίγα αυτοκίνητα ράλι συναγωνίζονται τη διαχρονική γοητεία της Toyota Celica GT-Four που έμεινε στην ιστορία χάρη στις επιτυχίες της αλλά και στα εμβληματικά χρώματα της Castrol με τα οποία έτρεχε στους αγώνες στις αρχές της δεκαετίας του 90. Προκαλώντας ένα κύμα νοσταλγίας, το Toyota GR Yaris Rally2 της Melvyn Evans Motorsport, θα φορέσει περήφανα τα ίδια χρώματα στο επόμενο Βρετανικό πρωτάθλημα rally. H πρώτη εμφάνιση της νέας "Castrol MEM Rally Team" έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου το Toyota GR Yaris Rally2 μοιράστηκε τα φώτα της δημοσιότητας με τον πρόγονό του, την Celica GT-Four ST185. Θυμίζουμε ότι την Celica GR-Four την οδήγησαν οδηγοί όπως οι Carlos Sainz, Juha Kankkunen και Didier Auriol, οι οποίοι κατέκτησαν τίτλους το 1992, το 1993 και το 1994 αντίστοιχα.

Έχει τα ίδια χρώματα αλλά είναι ακόμη πιο επιθετικό

Την εμφάνιση του Toyota GR Yaris Rally2 επιμελήθηκε η Keane Design και, όπως μπορείτε να δείτε και εσείς, το GR Yaris θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το πρωτότυπο καθώς διαθέτει πράσινες και κόκκινες πινελιές σε λευκό φόντο και αξίζει να σημειώσουμε πως το GR Yaris δείχνει αρκετά πιο επιθετικό χάρη στους ενισχυμένους του θόλους και τις υπερμεγέθεις αεροδυναμικές βελτιώσεις που έχει.

Τετρακίνητο με 3κύλινδρο μοτέρ 1,6 λτ. το GR Yaris Rally2

Το GR Yaris Rally2, το οποίο αναπτύχθηκε από την Toyota Gazoo Racing στη Φινλανδία και έχει λάβει έγκριση για να συμμετέχει στους κανόνες της κατηγορίας WRC2, υπάρχει από το 2022. Σε αντίθεση με το Rally1, το οποίο διαθέτει υβριδική τεχνολογία, το Rally2 είναι εξοπλισμένο με μια μη εξηλεκτρισμένη έκδοση του υπερτροφοδοτούμενου τρικύλινδρου κινητήρα 1,6 λίτρων, σε συνδυασμό με ένα σειριακό κιβώτιο πέντε σχέσεων που κατανέμει την ισχύ και στους τέσσερις τροχούς.

FORD E-TRANSIT
NISSAN