5 φωτογραφίες »

To Volkswagen ID.3 ανοίγει τον δρόμο για την κλιματική αλλαγή

30.973 Επισκέψεις στο άρθρο (20/11/2020)

Το Volkswagen ID.3, είναι ένα μοντέλο ορόσημο της ηλεκτροκίνησης, αλλά και το σημείο εκκίνησης της Volkswagen για το πρωτοποριακό της εγχείρημα για εταιρική κλιματική ουδετερότητα.

Η Volkswagen έχει δεσμευτεί να αποτελέσει τη φιλικότερη εταιρεία προς το περιβάλλον και να αποκτήσει ουδέτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα όσον αφορά στις εκπομπές CO₂, έως το 2050. Ένα μεγαλόπνοο πλάνο για την επίτευξη του οποίου προωθεί τάχιστα τόσο τις φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες αυτοκίνησης, όσο και τις «πράσινες» μεθόδους παραγωγής.

Κυρίαρχη της ηλεκτροκίνησης με επένδυση ύψους 33 δις ευρώ
Το πρόγραμμα «Way to zero», όπως το έχει ονομάσει η Volkswagen, βρίσκεται ήδη σε εφαρμογή  και έχει ως επίκεντρο την παραγωγή νέων ηλεκτροκίνητων μοντέλων μηδενικών ρύπων, τα οποία θα την καταστήσουν παγκόσμιο ηγέτη στην ηλεκτροκίνηση τα επόμενα χρόνια. Γι αυτόν τον σκοπό θα επενδύει συνολικά 33 δισεκατομμύρια ευρώ έως το τέλος του 2024 και θα έχει λανσάρει 75 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2029.

Η προηγμένη πλατφόρμα των νέων ηλεκτρικών μοντέλων
Η Volkswagen για να ανταπεξέλθει επιτυχώς στην πρόκλησή της, επιστράτευσε την υψηλή τεχνογνωσία των σχεδιαστών και μηχανικών που διαθέτει στο δυναμικό της, δημιουργώντας την προηγμένη πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση MEB (Modularer E-Antriebs Baukasten). Πρόκειται για την πλατφόρμα στην οποία θα βασιστούν πάνω από 20 εκ. μοντέλα. Η  αρθρωτή αρχιτεκτονική της είναι ειδικά σχεδιασμένη για ηλεκτρικά κινητήρια συστήματα και μπορεί να προσαρμοστεί για διαφορετικά μεγέθη αμαξώματος, προσφέροντας μεγάλη αυτονομία έως 550 χιλιόμετρα, άφθονους εσωτερικούς χώρους και εξαιρετικό βαθμό ενεργειακής απόδοσης, αλλά και εξασφαλίζοντας κορυφαία οδικά χαρακτηριστικά και ασφάλεια για τους επιβάτες.

Volkswagen ID.3, το μοντέλο ορόσημο για τη Volkswagen
Το ολοκαίνουριο VW ID.3 είναι το πρώτο ηλεκτρικό compact μοντέλο που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB και ήρθε με σκοπό να αποτελέσει ένα προσιτό προς όλους ηλεκτρικό αυτοκίνητο με απεριόριστη καθημερινή χρηστικότητα, ξεκινώντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Volkswagen και της αυτοκίνησης, ακριβώς όπως το πρώτο Beetle και το Golf Mk1.

Γι' αυτόν τον λόγο, το νέο ID.3 φέρει όλη την προηγμένη τεχνολογία του Ομίλου. Μέσω των καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών, αποκτά πλήρη δικτύωση και πρόσβαση στο διαδίκτυο, επικοινωνώντας με εσάς, για να γνωρίζετε την κατάσταση του ανά πάσα στιγμή, αλλά και με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που παρέχουν τις ίδιες δυνατότητες. Μια τεχνολογική αύρα που είναι εμφανής σε κάθε πτυχή του μοντέλου: 
στη φουτουριστική του σχεδίαση με τους εξελιγμένους προβολείς και το σύστημα IQ. Light LED Matrix, στη διαδραστική καμπίνα που όλες οι λειτουργείες επιτελούνται μέσω φωνητικών εντολών και πλήκτρων αφής, στο σύστημα κίνησης με τις εκρηκτικές επιδόσεις και την κορυφαία αυτονομία των 424 χλμ., καθώς και στην πληθώρα προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.

Με μηδενικούς ρύπους στον δρόμο αλλά και την κατασκευή
Το νέο ID.3 όπως και το επερχόμενο ID.4, το πρώτο καθαρά ηλεκτρικό SUV της Volkswagen, κατασκευάζονται με ουδέτερο κλιματικά ισοζύγιο ως προς τα CO₂, από την εξόρυξη πρώτων υλών έως την παραγωγή και την ανακύκλωση. Γι' αυτόν τον σκοπό το εργοστάσιο παραγωγής τους στο Zwickau της Volkswagen, θα μετατραπεί στο μεγαλύτερο, αποτελεσματικότερο και πιο φιλικό προς το περιβάλλον εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Μάλιστα αποδεικνύοντας την εταιρική της ευθύνης, η Volkswagen για όσες εκπομπές δεν μπορούν να αποφευχθούν επί του παρόντος, έχει αποφασίσει να πραγματοποιεί αντισταθμιστικές επενδύσεις σε έργα προστασίας του κλίματος.
 
Οι αλλαγές της νέας εποχής για τη Volkswagen 
Η υπεύθυνη δέσμευση του Ομίλου Volkswagen για την κλιματική ουδετερότητα που έχει θέσει ως στόχο, επιβάλλει την αναδιαμόρφωση των μεθόδων παραγωγής των ηλεκτρικών μοντέλων. Αυτό θα το επιτύχει με μια σειρά από στοχευμένες ενέργειες και μέτρα, όπως τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές για τη λειτουργία των συγχρόνων εργοστασίων της, τη βελτιστοποίηση ενεργειακής απόδοση των εγκαταστάσεων της, αλλά και τη χρήση αποκλειστικά πιστοποιημένης πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας στην παραγωγή μπαταριών από τους προμηθευτές, ελέγχοντάς τους μάλιστα με μια παγκόσμια βαθμολογία αειφορίας. Τέλος, η Volkswagen αναδεικνύοντας έμπρακτα την περιβαλλοντική της συνείδηση, για να αντισταθμίσει τις παγκόσμιες εκπομπές CO2, συμμετέχει οικονομικά στο μεγαλύτερο δασικό έργο στον κόσμο, το έργο Kantigan Mentaya, στην Ινδονησία.
 

Mercedes
moto