Το 2021 θα ξεκινήσει η πορεία της EQ-B.

Το 2021 θα ξεκινήσει η πορεία της EQ-B.

MERCEDES EQ-B - Από το 2021

19.154 Επισκέψεις στο άρθρο (25/2/2018)

Το 2021 θα ξεκινήσει η πορεία της EQ-B (εσωτερικός κωδικός X 243), τουλάχιστον με βάση τις σημερινές πληροφορίες. Εδώ όμως θέλει προσοχή το θέμα διότι η ονομασία δεν παραπάμπει σε μια ηλεκτρική παραλλαγή της B-Class αλλά για την κατά 10 πόντους μεγαλύτερη και crossover πρόταση, τη GLB, η οποία θα μπορεί να έχει και τρίτη σειρά καθισμάτων. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Σχεδιαστικά η EQ-B θα πάρει στοιχεία από την GLB το πλαίσιο και οι δυνατότητες στο δρόμο θα προέλθουν από το στόλο των ηλεκτρικών οχημάτων. Και σε αυτό το μοντέλο όλα τα βασικά τμήματα της γραμμής κίνησης θα είναι κλιμακωτά. Θα μπορεί κάποιος να διαλέξει μια μπαταρία σχεδιασμένη για μεγάλη αυτονομία ή μια προσανατολισμένη προς τις επιδόσεις. Κορυφαίες εταιρείες όπως η Panasonic, η LG Chem και η Samsung επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου εξέλιξης των μπαταριών τόσο σε θέμα χημείας των κυψελών όσο και μεγεθών του συσσωρευτή. Από το 2025, όλες οι εταιρείες και όχι μόνο η Mercedes, θα περάσουν σιγά-σιγά σε solid-state μπαταρίες με μεγάλη πρόοδο στην πυκνότητα των μπαταριών, την ισχύ, τους κύκλους και τη διάρκεια φόρτισης, τη γήρανση των μπαταριών κλπ..

Ηλεκτρική GLB: Η ΕQ-B θα είναι παραλλαγή του crossover μοντέλου και όχι της κλασσικής B-Class, όπως ίσως θα πίστευε κανείς με βάση το όνομα. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

CORAL GAS PASXA
citroen