• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το πρώτο πραγματικό SUV με καλώδιο φόρτισης θα έχει πιθανότερη εμπορική ονομασία το «EQ-GLE» και θα πωλείται από το 2022.

    MERCEDES EQ-GLE - Από το 2022

    13.985 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/2/2018

    Το πρώτο πραγματικό SUV με καλώδιο φόρτισης έχει εσωτερικό κωδικό Χ 296 και πιθανότερη εμπορική ονομασία το «EQ-GLE» ενώ θα πωλείται από το 2022 και θα τοποθετηθεί ανάμεσα στη GLC και την κανονική GLE. Η σχεδίαση θα ορίζεται από την τύπου κουπέ γραμμή της οροφής, το φαρδύ μετατρόχιο πίσω, τους τονισμένους ώμους και την πολύ καλή αεροδυναμική. Κι εδώ, βασικός δότης θα είναι το μεγαλύτερο από τα δύο πατώματα ηλεκτρικών μοντέλων που διαθέτει η Mercedes. Στις περισσότερες εκδόσεις ο συνδυασμός θα προβλέπει μοτέρ εμπρός αλλά και πίσω. Μόνο το βασικό μοντέλο θα έχει μία «καρδιά», την κίνηση στον πίσω άξονα, τη μικρότερη μπαταρία (60 kWh) και έναν κινητήρα 200 kW (272 PS) ρυθμισμένο όμως με γνώμονα την υψηλή ροπή. Κάθε EQ μοντέλο θα διατίθεται σε τρεις έως πέντε βαθμίδες ισχύος. Μεσοπρόθεσμα θα υπάρξει και AMG-EQ-Power γραμμή κίνησης η οποία με 500 kW ισχύ (680 PS) δε θα έχει τίποτα να ζηλέψει από τους συμβατικούς σπορ συγγενείς της. 

    H δημιουργίας μιας ηλεκτρικής παραλλαγής για τη GLE θα σημάνει για τη Mercedes το πρώτο, κανονικό SUV της με φόρτιση από πρίζα. 

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ