5 φωτογραφίες »

Oι τεχνολογίες του νέου DS 4

5.962 Επισκέψεις στο άρθρο (2/12/2020)

Η DS Automobiles αποκάλυψε τις τεχνολογίες αιχμής που θα εξοπλίζουν το νέο της μοντέλο.

 


Τις τεχνολογίες με τις οποίες θα εξοπλίζεται το νέο DS 4 αποκάλυψε αναλυτικά η γαλλική φίρμα, πριν ακόμα παρουσιάσει το μοντέλο, κάτι που θα γίνει στις αρχές του 2021. Οι πρώτες παραδόσεις δεν θα ξεκινήσουν ωστόσο πριν το 2022.

Η επιλογή της τεχνολογίας στο νέο DS 4 έχει σχεδιαστεί ειδικά για να ξεχωρίζει σε τέσσερις σημαντικούς τομείς: Ηλεκτροκίνηση E-TENSE, συνδεσιμότητα για ένα κομψό και ψηφιακό εσωτερικό, άνεση και δυναμική ηρεμία, αλλά και τη νέα φωτιστική υπογραφή DS.

Η νέα έκδοση της πλατφόρμας EMP2 σχεδιάστηκε για να φιλοξενήσει μια νέα γενιά plug-in υβριδική τεχνολογία, χωρίς να αλλάζει ο χώρος της καμπίνας. Ένας τετρακύλινδρος κινητήρας 180 ίππων με Turbo, συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 110 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EAT8, παρουσιάζοντας συνδυασμένη ισχύ 225 ίππων. 

DS EXTENDED HEAD UP DISPLAY:  Aυτή η οπτική εμπειρία είναι το πρώτο βήμα προς την επαυξημένη πραγματικότητα (Augmented Reality). Με αυτή τη νέα τεχνολογία, οι ζωτικές πληροφορίες που χρειάζεται ο οδηγός προβάλλονται απευθείας στο δρόμο. Χρησιμοποιώντας μια οπτική ψευδαίσθηση, τα δεδομένα εμφανίζονται τέσσερα μέτρα μπροστά από το παρμπρίζ για να "συναντήσουν" το βλέμμα του οδηγού διαγώνια, με μια μεγάλη προβολή 21 ιντσών.

DS IRIS SYSTEM: Είναι μια νέα μορφή διασύνδεσης που βασίζεται στην χρηστικότητα ενός smartphone με απλή, απρόσκοπτη και γρήγορη διεπαφή που βασίζεται στην ιδέα των προφίλ που εξατομικεύονται πλήρως με εικονίδια. Οι ρυθμίσεις και η οθόνη φορτώνουν αυτόματα όταν ο χρήστης μπαίνει στο αυτοκίνητο. Η ιδέα πίσω από αυτό το επίπεδο εξατομίκευσης είναι να μπορεί ο καθένας να προσαρμόζει το περιεχόμενο στις απαιτήσεις του.

DS SMART TOUCH: Με τεχνολογία αυτή μπορεί να αλληλεπιδράσει ο οδηγός με την οθόνη χωρίς να την ακουμπήσει απλά με μια κίνηση του χεριού. Η οθόνη αναγνωρίζει επίσης κανονικές κινήσεις που χρησιμοποιούνται σε tablet και smartphones, όπως μεγέθυνση, σμίκρυνση και ανίχνευση χειρογράφου.

DS DRIVE ASSIST 2.0: Aυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2 με μια σημαντική αναβάθμιση. Αυτό σημαίνει πως η ακριβής θέση του αυτοκινήτου στη λωρίδα της επιλογής του οδηγού, συμπληρώνεται από νέες λειτουργίες όπως ημι-αυτόνομη προσπέραση, ρύθμιση ταχύτητας για στροφές και προσαρμογή στην ταχύτητα που ορίζει ο Κ.Ο.Κ. με πινακίδες στο δρόμο.

DS ACTIVE SCAN SUSPENSION: Ένα από τα πιο δυνατά σημεία του νέου μοντέλου είναι η ελεγχόμενη με τη συνδρομή κάμερας καταγραφής δεδομένων. Το αποτέλεσμα είναι οι επιβάτες του νέου DS 4 να απολαμβάνουν αυξημένη άνεση ανεξάρτητα από την κατάσταση του δρόμου.

DS NIGHT VISION: Το σύστημα καθιστά τον δρόμο και τους κινδύνους του, όσο το δυνατόν πιο ορατούς. Μια κάμερα υπέρυθρης ακτινοβολίας, που βρίσκεται στη μάσκα, εντοπίζει τους πεζούς και τα ζώα έως 200 μέτρα μπροστά από το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της νύχτας και σε συνθήκες περιορισμένης ορατότητας. Ο οδηγός βλέπει το δρόμο στον ψηφιακό πίνακα των οργάνων και βλέπει ότι οι κίνδυνοι εμφανίζονται ως προειδοποιήσεις στην οθόνη DS EXTENDED HEAD UP, επιτρέποντάς του να αντιδράσει ανάλογα.

DS MATRIX LED VISION: Mια νέα γενιά προβολέων που είναι πιο στενοί και πιο μοντέρνοι. Οι τεχνολογίες Matrix Beam και Dynamic Bending Light συνδυάστηκαν στο ίδιο σύστημα για να προσφέρουν εκτός των άλλων, μια ξεχωριστή και μοναδική φωτιστική ταυτότητα.

DS AIR: To σύστημα αυτό είναι μια ροή αέρα που στοχεύει σε έναν κώνο από τον οποίοι προκύπτει η καλύτερη δυνατή ροή του αέρα στο χώρο, προς την κατεύθυνση που επιθυμεί ο οδηγός ή ο συνοδηγός. Η χρήση είναι ίδια με αυτή των κλασικών αεραγωγών. Χάρη στην διακριτική τοποθέτηση των αεραγωγών, η σχεδίαση του ταμπλό είναι καθαρή και με ιδιαίτερο στυλ, δίνοντας ένα ακόμα σημείο υπεροχής στο νέο DS 4.

Hyundai
vw