To ομορφότερο SUV είναι σχεδιασμένο από Έλληνα
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

To ομορφότερο SUV είναι σχεδιασμένο από Έλληνα

21.758 Επισκέψεις στο άρθρο (3/1/2022)

Τι μυστικά υπάρχουν στη σχεδίαση του Ford Puma. Ο σχεδιαστής του, Γιώργος Σαριδάκης, αποκαλύπτει τι κρύβεται πίσω από την σχεδίαση του ομορφότερου (;) B-SUV που κυκλοφορεί.

Ο σχεδιαστής του Ford Puma αναλύει το design του

Είναι για πολλούς -ανάμεσα σε αυτούς συμπεριλαμβανόμαστε και εμείς- ένα από τα ομορφότερα αν όχι το ομορφότερο B-SUV που κυκλοφορεί αυτήν την στιγμή. Το Ford Puma είναι μυώδες, sport και επιθετικό, γεμάτο καμπύλες και φώτα με… «υπογραφή» ώστε να το ξεχωρίζεις από μακριά τη νύχτα.
Το Puma δεν περνάει σε καμία περίπτωση απαρατήρητο. Το αντίθετο μάλιστα, νομίζουμε πως είναι ένα από τα λίγα μοντέλα κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Κάποιοι μάλιστα έχουν σχολιάσει πως έχει και κοινά σχεδιαστικά στοιχεία με την Porsche Cayenne (baby Cayenne λένε) αν και εμείς θα πούμε πως δεν έχει δανειστεί στοιχεία της, αλλά καταφέρνει να δείχνει δυναμικό με το δικό του στυλ.
 
Αυτό, ωστόσο, που πολλοί δεν γνωρίζουν, είναι πως αυτό το μοντέλο της Ford είναι σχεδιασμένο από ένα Έλληνα! Πρόκειται για τον Γιώργο Σαριδάκη, Υπεύθυνο Εσωτερικού και Εξωτερικού Σχεδιασμού της Ford Europe. Με αυτή την αφορμή λοιπόν τον ρωτάμε, «ποιες πρέπει να είναι οι βασικές αρχές που πρέπει να διέπουν τον σχεδιασμό ενός σύγχρονου αυτοκινήτου;»
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα πάντα οφείλουν να περιστρέφονται γύρω από τις ανάγκες και τα όνειρα των πελατών της και για το Puma η όλη ιδέα κατέληξε στην ανάγκη να δημιουργηθεί ένα πρακτικό όχημα! Αλλά ταυτόχρονα ένα αυτοκίνητο που έπρεπε να ξεχωρίζει με το εμβληματικό προσωπείο του. Έτσι, αυτό που κάνει το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι διαθέτει δυνατές αναλογίες. Είναι 55 χιλιοστά πιο φαρδύ από ένα Fiesta, για παράδειγμα.»
 
Η φιλοσοφία Centric Design που υιοθετείται στο design του νέου Ford Puma δεν είναι παρά ένας ευφυής και δημιουργικός τρόπος να λυθούν ζητήματα στον τομέα του σχεδιασμού με γνώμονα τις απαιτήσεις των αγοραστών. Έτσι, για την Ford η πρόκληση με το νέο Puma ήταν να δημιουργήσει το πιο όμορφο αυτοκίνητο που μπορεί να αποκτήσει κανείς – και συγχρόνως ένα πρακτικό και ευρύχωρο crossover εμπνευσμένο από τα μοντέλα της κατηγορίας SUV.
 
«Η εμφάνιση του Puma ήταν επηρεασμένη από τον ανθρωποκεντρικό σχεδιασμό. Στο Puma δεν έχουμε μόνο έναν ιδιαίτερα συναισθηματικό εξωτερικό σχεδιασμό, αλλά και πολλές πρακτικές λύσεις στο εσωτερικό», είχε δηλώσει άλλωστε ο Amko Leenarts, Director, Design, Ford of Europe.

Το Ford Puma είναι ένα γλυπτό πάνω σε 4 τροχούς. Από τα ομορφότερα B-SUV που κυκλοφορούν.

Το Ford Puma είναι ένα γλυπτό πάνω σε 4 τροχούς. Από τα ομορφότερα B-SUV που κυκλοφορούν.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Φτιαγμένο να ξεχωρίζει!

Αυτό που ξεχωρίζει από την πρώτη κιόλας ματιά στο νέο Ford Puma είναι το εμπρός μέρος, στο οποίο δεσπόζουν τα ψηλά τοποθετημένα φωτιστικά σώματα, τα οποία διαθέτουν ένα εκφραστικό και τολμηρό σχήμα που μοιάζει με κανό. Πλησιάζοντας το αυτοκίνητο από το πλάι η εικόνα που εισπράττει κανείς είναι εκείνη ενός γλυπτού πάνω σε τέσσερις τροχούς, κυρίως χάρη στα τονισμένα τόξα των τροχών που βρίσκονται μετατοπισμένοι στα άκρα του αμαξώματος.
 
Με κομψή, σπορτίφ και γοητευτική σχεδίαση, το νέο Puma έρχεται να αναβαθμίσει την αρχιτεκτονική μοντέλων της κατηγορίας B της Ford υιοθετώντας ένα πλαίσιο με βελτιστοποιημένο μεταξόνιο και μετατρόχια, τα οποία εξασφαλίζουν μοναδικές αναλογίες που δεν περνούν απαρατήρητες. Οι διευρυμένες αναλογίες του Puma αναδεικνύονται ακόμα περισσότερο χάρη στη μοναδική «πλευστή» σχεδίαση των κολόνων Α. Αυτή η σύνδεση της μεσαίας γραμμής με το πάνω τμήμα της καμπίνας τοποθετεί την οπτική μάζα της τελευταίας πιο πίσω δημιουργώντας έτσι μία δυναμική και παράλληλα κομψή σιλουέτα.

Ευρύχωρο εσωτερικό με ανθρωποκεντρικό σχεδιασμό

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
NISSAN