Το τραμ ξεκινάει δρομολόγια στον Πειραιά το Νοέμβριο

Το τραμ ξεκινάει δρομολόγια στον Πειραιά το Νοέμβριο

1.866 Επισκέψεις στο άρθρο (12/10/2021)

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε πως το τραμ θα ξεκινήσει δρομολόγια στον Πειραιά τον επόμενο μήνα, υποσχέθηκε πως το καλοκαίρι η διαδρομή Πειραιάς-Αεροδρόμιο θα γίνεται σε 50 λεπτά, ενώ αναφέρθηκε και σε αρκετά ακόμη έργα που θα γίνουν στην Αττική.

Για έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό στις μεταφορές και το κυκλοφοριακό, που θα αλλάξει την εικόνα στην Αθήνας και γενικότερα της Αττικής,  έκανε λόγο ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές κ. Γιώργος Καραγιάννης, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, αυτήν την ώρα το υπουργείο επεξεργάζεται και θα ανακοινωθεί σύντομα από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή ένα ολοκληρωμένο project για το κυκλοφοριακό, αφού δεν είναι θέμα ενός υπουργείου μόνο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ξεκινάει το τραμ στον Πειραιά το Νοέμβριο

Ο υφυπουργός Υποδομών αναφέρθηκε στη λειτουργία του Τραμ προς τον Πειραιά, επισημαίνοντας ότι από το Νοέμβριο θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια Νέο Φάληρο – Πειραιάς. «Παρά το ότι ήταν μια υπόθεση που είχε πολλά προβλήματα τη λύσαμε και, όπως είχαμε δεσμευτεί, το Τραμ ξεκινάει τα δρομολόγιά του προς τον Πειραιά το Νοέμβριο. Θα κάνει μια κυκλική διαδρομή από το Νέο Φάληρο με 12 νέους σταθμούς. Ουσιαστικά θα εξυπηρετείται όλος ο Πειραιάς».

Το καλοκαίρι του 2022 Πειραιάς-Αεροδρόμιο σε 50 λεπτά

Ερωτηθείς για το Μετρό ο κ. Καραγιάννης είπε: «Το καλοκαίρι του ‘22, τον Ιούλιο, θα είναι έτοιμοι και οι τρεις εναπομείναντες σταθμοί, ο Πειραιάς, το Δημοτικό Θέατρο και τα Μανιάτικα. Άρα το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας θα συνδέεται με το αεροδρόμιο σε 50 λεπτά. Ουσιαστικά θα αποσυμφορήσουμε την κίνηση, γιατί οι μακροπρόθεσμες ενέργειες που κάνουμε σε επίπεδο υποδομών σ' αυτό ουσιαστικά αφορούν, στο να αποσυμφορείται όλη η κίνηση, να έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής και πιο φιλοπεριβαλλοντικά μέσα».

Η ολοκλήρωση της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω έργο εθνικής σημασίας

Κατόπιν ο υφυπουργός Υποδομών αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις που γίνονται στη Δυτική Αττική, όπως η επέκταση του Προαστιακού Δυτικής Αττικής, η ολοκλήρωση της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω, η επέκταση του Μετρό προς το Ίλιον. Μάλιστα, όπως τόνισε, το έργο της Ολοκλήρωσης της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω χαρακτηρίζεται σήμερα έργο «Εθνικής Σημασίας» και θα γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις στην περιοχή για να αποσυμφορηθεί η κίνηση. 
  Συνέχεια του άρθρου >>>
NEO TRAFIC
moto