• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
10 φωτογραφίες »

Νέο Toyota Yaris: Να το αγοράσω σε βενζίνη ή υβριδικό;

133.365 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/11/2020

Το Yaris είναι ο «βασιλιάς», αλλά ποιο Yaris ανάμεσα στο υβριδικό και το ατμοσφαιρικό. Που διαφέρουν μεταξύ τους; Ποιο σου ταιριάζει ανάλογα με τα χιλιόμετρα που κάνεις;


Ας κάνουμε ένα πείραμα: Την επόμενη φορά που θα βγείτε έξω παρατηρήστε τα αυτοκίνητα που θα δείτε. Με διαφορά το Yaris θα έχει τις περισσότερες εμφανίσεις. Εδώ και μια οχταετία, το ιαπωνικό μοντέλο έχει χτίσει τη δικιά του «αυτοκρατορία» στην ελληνική αγορά, όντας το απόλυτο best seller, ανεξαρτήτου κατηγορίας και χωρίς να έχει απειληθεί να χάσει τον τίτλο του. Συνδυάζοντας την ευελιξία και την ευχρηστία ενός compact σε διαστάσεις αυτοκινήτου με την ευρυχωρία, την πρακτικότητα και την τεχνολογία ενός μεγαλύτερου, το Yaris κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του αγοραστικού κοινού. Μέχρι σήμερα σημείωσε σχεδόν 4 εκατ. πωλήσεις με εμβληματικά μέσα ποσοστά μεριδίου αγοράς στην κατηγορία του: Από το 4,2% της πρώτης γενιάς, στο 5,1% της δεύτερης και στο 7,3% της προτελευταίας, η οποία έφερε και την υβριδική τεχνολογία στην κατηγορία. 

Με τρία σύνολα βενζίνης
Πλέον η τέταρτη γενιά του, έχει ξεκινήσει εδώ και λίγους μήνες την εμπορική της πορεία, με μία ολοκαίνουργια γκάμα κινητήρων, που αποτελείται από ένα βασικό βενζινοκινητήρα 1.000 κ.εκ. με απόδοση 72 ίππων, τον ισχυρότερο 1.500άρη VVT-i με 125 ίππους και την υβριδική εκδοχή, όπου ο 1.500άρης βενζινοκινητήρας συνδυάζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα αποδίδοντας συνδυαστικά 116 ίππους. Εμείς θα βάλουμε στο ζύγι τα δύο τελευταία σύνολα, που είναι πιο εμπορικά και παρουσιάζουν περισσότερο ενδιαφέρον. Φυσικά σχεδιαστικά οι δύο εκδόσεις διαφέρουν μόνο στα λογότυπα, διατηρώντας το νέο επιθετικό και δυναμικό στιλ του.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

 
Σχολιάστε την είδηση 3 σχόλια