O νέος κινητήρας 1,5 λίτρων του Toyota Yaris

O νέος κινητήρας 1,5 λίτρων του Toyota Yaris

Toyota Yaris: Νέος κινητήρας 1,5 λίτρων

17.604 Επισκέψεις στο άρθρο (24/1/2017)

Μια νέα μονάδα ισχύος αποκτά το Toyota Yaris, η οποία θα έχει κυβισμό 1.500 κ.εκ. και θα αντικαθιστά τον κινητήρα των 1,33 λίτρων.

Το Toyota Yaris μας είχε απασχολήσει και πάλι πριν λίγο καιρό, με την νέα «καυτή» έκδοσή του που φέρει κινητήρα με ισχύ 212 ίππων. Τώρα, μαθαίνουμε ότι ένας νέος κινητήρας των 1,5 λίτρων θα γίνει διαθέσιμος για το πασίγνωστο μοντέλο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Πρόκειται για βενζινοκινητήρα 4 κυλίνδρων, ο οποίος θα αντικαταστήσει το μοτέρ των 1,33 λίτρων και θα είναι ατμοσφαιρικός, αποδίδοντας 112 ίππους και 138 Nm ροπής. Ο κινητήρας θα κατασκευάζεται στην Πολωνία, ως μέρος μιας μεγάλης επένδυσης 161 εκατ. δολαρίων από την Toyota.
Σύμφωνα με την εταιρεία, ο κινητήρας θα προσφέρει «καλύτερες επιδόσεις και πιο απολαυστική οδήγηση», ενώ θα καταναλώνει 12% λιγότερο καύσιμο. Το Yaris που θα εξοπλίζεται με τον κινητήρα αυτό θα χρειάζεται 11 δευτερόλεπτα για το 0-100, ενώ μπορεί να λειτουργεί σε κύκλους Otto και Atkinson και να επιτυγχάνει θερμική απόδοση της τάξης του 38,5%- μια από τις καλύτερες τιμές της αγοράς, σύμφωνα με την Toyota.

O κινητήρας θα είναι επίσης εξοπλισμένος με την τεχνολογία  VVT-Ie και με υδρόψυκτη πολαπλή εξάτμισης, στοιχείο το οποίο θα καταργεί την ανάγκη για εμπλουτισμό του μίγματος με βενζίνη, σε παρατεταμένη λειτουργία στις υψηλές στροφές.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

peugeot
skoda