• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
11 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τoyota Yaris: Πως κατάφερε να είναι το best seller της 10ετίας;

85.572 Επισκέψεις στο άρθρο (21/9/2021)

22 χρόνια επιτυχιών: Το Toyota Yaris εξελίσσεται σε ένα από τα βαριά της αυτοκίνησης, ενώ στη χώρα μας είναι το απόλυτο best seller της τελευταίας δεκαετίας. Τι το ξεχωριστό έχει και γιατί η τρέχουσα γενιά είναι η καλύτερη στην ιστορία του;

Το Toyota Yaris διανύει αισίως το 22ο έτος κυκλοφορίας του, με μια πορεία αξιομνημόνευτη στην ελληνική αγορά, αποτελώντας το απόλυτο best seller. Το όνομα Yaris μας συστήθηκε το 1999 αντικαθιστώντας το επίσης αγαπημένο Starlet, με την 1η γενιά δια χειρός Σωτήρη Κωβού, να κάνει αίσθηση στη μικρή κατηγορία. Το 2005 παρουσιάστηκε η 2η γενιά του με νέους κινητήρες και κορυφαία επίπεδα ασφάλειας για την κατηγορία, βρισκόμενο έως το 2011 που έμεινε στην αγορά, ανάμεσα στα κορυφαία εμπορικά μοντέλα με πρωτιές το 2008 και το 2009. Η τρίτη του γενιά που παρουσιάστηκε το 2011 και πάλι έβαλε νέες βάσεις στην κατηγορία με την υβριδική του έκδοση κυρίως που παρουσιάστηκε το 2012. Αυτή η γενιά του Yaris είναι και η πιο επιτυχημένη εμπορικά, αφού το 2011 και 2012 ήταν δεύτερο στις πωλήσεις και από το 2013 παραμένει το νούμερο 1 αυτοκίνητο της αγοράς μέχρι και σήμερα, 8 χρόνια μετά. Ας δούμε όμως που στηρίζει την επιτυχία του στη νέα του γενιά και γιατί είναι «καταδικασμένο» να τη συνεχίσει.

To εσωτερικό του νέου Yaris είναι κατασκευασμένο με καλύτερης ποιότητας υλικά και διαθέτει σύγχρονο διάκοσμο που ενισχύεται και από την πληθώρα συστημάτων άνεσης και ασφάλειας που διαθέτει.

To εσωτερικό του νέου Yaris είναι κατασκευασμένο με καλύτερης ποιότητας υλικά και διαθέτει σύγχρονο διάκοσμο που ενισχύεται και από την πληθώρα συστημάτων άνεσης και ασφάλειας που διαθέτει.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Εμφάνιση: Ποντάρει στον δυναμισμό, πιο ενδιαφέρον από ποτέ.
Tο νέο Yaris έχει αλλάξει σημαντικά σε σχεδίαση, υιοθετώντας ένα πρωτόγνωρο για το όνομά του δυναμικό και μυώδες προφίλ. Ξεχωρίζει για τη μεγάλη μάσκα, το νευρώδες καπό, το τράβηγμα των μπροστινών κολώνων προς τα πίσω και το μακρύτερο καπό με τα νεύρα που το διατρέχουν, καθώς και τους ανασηκωμένους ώμους των φτερών. Το πίσω μέρος είναι ακόμη πιο ξεχωριστό λόγω της χαμηλής γραμμής της οροφής και του ενιαίου πάνελ των φώτων που δημιουργούν την αίσθηση του αυξημένου πλάτους. Τα φωτιστικά είναι και αυτά ιδιαίτερα ξεχωριστά συμπληρώνοντας τον «αθλητικό» χαρακτήρα του 5θυρου αμαξώματος του Yaris αν και υπάρχει και το 3θυρο Yaris GR το οποίο είναι το κορυφαίο μικρό της αγοράς ever με 260 ίππους, τετρακίνηση και σπορ οδηγικό χαρακτήρα.

Εσωτερικό – Χώροι: Πιο design-άτο, πιο σύγχρονο και καλύτερο ποιοτικά
Εντελώς νέο είναι και το εσωτερικό της 4ης γενιάς του Yaris, με μόνο κοινό στοιχείο της σε σχέση με τις προηγούμενες να είναι το γεγονός πως και πάλι έχει κατασκευαστεί με σκοπό να είναι φιλικό στην χρήση, ευχάριστο και πρακτικό. Η καμπίνα χαρακτηρίζεται από «καθαρές» γραμμές και μοντέρνο design με το τελευταίο να τονίζεται από στάνταρ στοιχεία όπως ο πίνακας οργάνων που αποτελείται από μία κεντρική ψηφιακή οθόνη και δύο στρογγυλά όργανα, οι soft touch διακόπτες στην κεντρική κονσόλα (φέρει μόνο το στάνταρ αυτόματο σύστημα κλιματισμού), το μικρό και γεμάτο χειριστήρια τιμόνι και η 7ιντσών έγχρωμη οθόνη αφής του συστήματος infotainment (8 στις πλουσιότερες εκδόσεις). Το πάνω μέρος του ταμπλό είναι επενδυμένο με μαλακό πλαστικό, ενώ προσεγμένο είναι τόσο το φινίρισμα όσο και η συναρμολόγηση. Η τεχνολογική υπέρβαση του νέου Yaris διαμορφώνεται από την τοποθέτηση αερόσακων ανάμεσα στα μπροστινά καθίσματα ώστε να μην χτυπούν μεταξύ τους οι επιβάτες σε περίπτωση ατυχήματος και το σύστημα Head up Display με προβολή σε επιφάνεια 10 ιντσών, ενώ διαθέτει και την σουίτα συστημάτων υποβοήθησης οδηγού που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αυτόματο φρενάρισμα με αναγνώριση πεζού και ποδηλάτη, αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας, διατήρηση λωρίδας, «έξυπνο» cruise control, κλήση e-call και αυτόματη λειτουργία προβολέων.