Υπενθυμίζουμε ότι κάτω από το καπό του Project Οne παραγωγής θα βρίσκεται ο 1,6 λίτρων V6 κινητήρας της W07, που αποδίδει περί τους 700 ίππους, ο οποίος όμως θα συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους στον εμπρός άξονα σε κάθε τροχό.

Toυς έμεινε η ΑΜG Project-One (+vid)

3.022 Επισκέψεις στο άρθρο (5/4/2018)

Tην βοήθεια τεσσάρων ανδρών για να φτάσει στο σημείο προετοιμασίας της Έκθεσης χρειάστηκε η AMG Project One. Δείτε το βίντεο. Γιατί έγινε αυτό;

Την τεχνολογία της Formula 1 φέρνει στους δημόσιους δρόμους η Μercedes-AMG μέσα από τον νέο της υπεραυτοκίνητο Project One, το οποίο αν και έχει κάνει ντεμπούτο σε αρκετές Εκθέσεις Αυτοκινήτων, αυτήν την φορά συμμετέχει και στο Αmelia Concours d Elegance της Florida.

To τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε δει πολλά βίντεο με τα κατορθώματα τoυ Project One, αυτήν την φορά όμως τα πλάνα που ήρθαν στο φως δείχνουν το μοντέλο της AMG κάτω από το φυσικό φως να «βολτάρει» με μικρή ταχύτητα γύρω από το σημείο της εκδήλωσης. Ωστόσο, τα πράγματα δυσκόλεψαν όταν, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι μπαταρίες αποφορτίστηκαν ξαφνικά και χρειάστηκε η συνδρομή τεσσάρων ανδρών για να το ανεβάσουν στο σημείο προετοιμασίας. Oι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι επειδή πρόκειται για το πρωτότυπο, δεν έχει εξοπλιστεί με το προβλεπόμενο υβριδικό μηχανικό σύνολο αλλά με μόνο κάποια ηλεκτρικά μοτέρ περιορισμένης ηλεκτρική αυτονομίας και ισχύος.
 
Υπενθυμίζουμε ότι κάτω από το καπό του Project Οne παραγωγής θα βρίσκεται ο 1,6 λίτρων V6 κινητήρας της W07, που αποδίδει περί τους 700 ίππους, ο οποίος όμως θα συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους στον εμπρός άξονα σε κάθε τροχό. Η συνολική ισχύς του Project ONE ξεπερνά τα 1.000 άλογα, με περίπου 680 ίππους να πηγαίνουν στους πίσω τροχούς και 330 στους πίσω. Υπεύθυνο για τη μετάδοση της κίνησης είναι το ολοκαίνουργιο χειροκίνητο κιβώτιο 8 σχέσεων AMG Speedshift, που συνεργάζεται με το σύστημα τετρακίνησης AMG Performance 4MATIC+. Όσον αφορά δε στην ανάρτηση του μοντέλου, έχει γίνει χρήση πολλαπλών συνδέσμων σε συνδυασμό με πλήρως ρυθμιζόμενες coilover αναρτήσεις.

Στον τομέα των επιδόσεων το Project One βλέπει τα πρώτα 200 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 6 δλ. όπως ισχυρίζεται η γερμανική φίρμα, ενώ η τελική του ταχύτητα ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα.

NEO TRAFIC
NISSAN