Update μέσω internet σου θυμίζει να φορτίζεις το Citroen
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Update μέσω internet σου θυμίζει να φορτίζεις το Citroen

2.798 Επισκέψεις στο άρθρο (13/10/2021)

Με ένα update μέσω internet, όπως στα smartphone, η Citroen προτρέπει τους κατόχους Plug-in υβριδικού C5 Aircross να το φορτίζουν εγκαίρως ώστε να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα του ηλεκτροκινητήρα και να μειώσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Μήνυμα αν ξεχνάς να βάλεις το αυτοκίνητό σου στην πρίζα

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Θετικά είναι τα αποτελέσματα από τη νεότερη ενημέρωση στα Plug-in υβριδικά C5 Aircross, που έχει ήδη δοκιμαστεί στην Αγγλία και στη Γαλλία με τους ιδιοκτήτες να λαμβάνουν ειδοποιήσεις στην οθόνη του αυτοκινήτου τους, υπενθυμίζοντας ότι έχουν περάσει μέρες ή αρκετά χιλιόμετρα από την τελευταία φόρτιση. Οι οδηγοί βέβαια δεν χρειάζεται να πάνε σε κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Citroen αφού οι ενημερώσεις γίνονται αυτόματα στο λογισμικό, μέσω σύνδεσης στο internet, όπως ακριβώς συμβαίνει και στις ηλεκτρονικές συσκευές (smartphone, υπολογιστές κ.λπ.).
 

Διαθέσιμο από 1η Δεκεμβρίου σε όλη την Ευρώπη

Τις παραπάνω ειδοποιήσεις θα τις λαμβάνει ο οδηγός μετά από 5 μέρες χωρίς φόρτιση ή 10 μεγάλες διαδρομές όπου το αυτοκίνητο δεν έχει συνδεθεί στην πρίζα για φόρτιση. Στην υπόλοιπη Ευρώπη η ενημέρωση θα είναι διαθέσιμη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλική φίρμας, από 1η Δεκεμβρίου.
 

Με λιγότερο από 2 ώρες φόρτιση έχεις αυτονομία 55 χλμ.

Με αυτές τις ειδοποιήσεις και εφόσον οι κάτοχοι τις λάβουν υπόψη τους και φορτίζουν το αυτοκίνητό τους, η Citroen υπόσχεται πως θα αυξηθεί η διάρκεια ζωής της μπαταρίας αλλά και η απόδοσή της. Να πούμε πως, αυτό το update εφαρμόστηκε αρχικά στα C5 Aircross, το μικρομεσαίο SUV της Citroen που χρησιμοποίει για τον ηλεκτροκινητήρα του μια μπαταρία χωρητικότητας 13,2 kWh που χαρίζει αυτονομία της τάξης των 55 χιλιομέτρων. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι εφοδιασμένο με φορτιστή 7 kW που το κάνει να χρειάζεται λιγότερο από 2 ώρες για μια πλήρη φόρτιση και στην χώρα μας κοστίζει από 44.300 ευρώ.


Διαβάστε ακόμη: Δοκιμάζουμε το Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid με 225 άλογα


Πως σου φαίνεται να μπορείς να κάνεις τα update για τέτοιες λειτουργίες που διευκολύνουν την ζωή σου, τόσο εύκολα όπως και στο κινητό σου;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

peugeot
skoda