VS: Ford Kuga με 150 PS ή Peugeot 3008 με 130 PS
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

VS: Ford Kuga με 150 PS ή Peugeot 3008 με 130 PS

15.459 Επισκέψεις στο άρθρο (13/2/2022)

Δύο δημοφιλή και ικανά οικογενειακά SUV έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο. Ο λόγος για το hi-tech με premium χνάρια, Peugeot 3008 και το πρακτικό, οικονομικότερο και ισχυρότερο Ford Kuga.

Ford Kuga 1,5 150 PS Vs Peugeot 3008 1,2 130 PS

Τα οικογενειακά SUV είναι μία κατηγορία που ενδιαφέρει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους με αποτέλεσμα οι επιλογές που υπάρχουν και στην ελληνική αγορά να είναι πολλές και καλές. Ως αποτέλεσμα η τελική επιλογή μπορεί να αναδειχτεί σε γρίφο για δυνατούς λύτες, οι οποίοι θα... πονοκεφαλιάσουν μέχρι να πάρουν την τελική του απόφαση. Στις παρακάτω λοιπόν γραμμές θα «ακτινογραφήσουμε» το hi-tech με premium χνάρια, Peugeot 3008 που εφοδιάζεται με τον 1,2 λίτρων Puretech κινητήρα σε ισχύ 120 ίππων και το πρακτικό, οικονομικότερο και ισχυρότερο Ford Kuga που προσφέρεται με τον 1,5 EcoBoost κινητήρα βενζίνης με 150 άλογα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σχεδίαση: Εντυπωσιάζει το 3008, σύγχρονη γραμμή το Kuga

Το Peugeot 3008 βγάζει προς τα έξω premium χαρακτήρα, τον οποίο και συνδυάζει με την τον δυναμισμό και την μεγάλη απόσταση από το έδαφος (219 χλστ.) καθιστώντας το επιβλητικό και ξεχωριστό για τα δεδομένα της κατηγορίας. Βασικά στοιχεία της σχεδίασής του αποτελούν η μεγάλη και κομψή μάσκα στο εμπρός μέρος και τα φωτιστικά σώματα με τα εντυπωσιακά LED φώτα ημέρας που εκτείνονται προς τα κάτω σαν «νυχιές». 

Το Ford Kuga με την αεροδυναμική και «ρευστή» σχεδίαση που διαθέτει, έχει ξεφύγει ακόμα περισσότερο από την μέχρι τώρα κλασσική SUV εικόνα, την ώρα που η απόσταση από το έδαφος είναι στα 191 χλστ.. Ωστόσο το Kuga είναι με διαφορά μεγαλύτερο σε μήκος και μεταξόνιο με 4.614 και 2.710 χλστ. αντίστοιχα. Σε γενικές γραμμές οι αναλογίες και τα όμορφα άκρα του Kuga τονίζουν την κομψότητα που ζητά ο σύγχρονος αγοραστής της κατηγορίας.

Εσωτερικό-Χώροι: Ποιοτικό το 3008, κορυφαία πρακτικότητα το Kuga

Το εσωτερικό του Peugeot 3008 παρουσιάζει και αυτό ξεκάθαρα τον premium προσανατολισμό του. Η οθόνη αφής είναι στάνταρ από τη βασική έκδοση (8 ίντσες), ενώ η minimal λογική του i-cockpit με το μικρό τιμόνι, τον ψηλά τοποθετημένο πίνακα οργάνων (μπορεί να είναι και ψηφιακός) και την ελαχιστοποίηση των φυσικών διακοπτών εξακολουθεί να αποτελεί μια ξεχωριστή πρόταση για την κατηγορία. Οι χώροι είναι ικανοί για την άνετη φιλοξενία 4 επιβατών, την ώρα που το πορτμπαγκάζ μπορεί να φιλοξενήσει 520 λίτρα.

Το εσωτερικό του Ford Kuga επιδεικνύει προσεγμένη συναρμολόγηση, ενώ διαθέτει και high-tech προφίλ χάρη στον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την στάνταρ οθόνη αφής. Οι μεγαλύτερες άλλωστε διαστάσεις του Kuga του χαρίζουν κορυφαία επίπεδα χώρων στο εσωτερικό του ενώ το συρόμενο πίσω κάθισμα είναι ένα ακόμη ατού που σε συνδυασμό με τις πολλές θήκες για μικροαντικείμενα καθιστούν την καμπίνα ιδιαίτερα λειτουργική. Ο δε χώρος αποσκευών μπορεί να είναι από 475-645 λτ. ανάλογα με τη θέση του πίσω καθίσματος. Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
moto