Weekly news: Τα νέα της εβδομάδας με μια ματιά

1.586 Επισκέψεις στο άρθρο (3/6/2021)

Σημαντική ήταν η ειδησεογραφία γύρω από την αγορά αυτοκινήτου την εβδομάδα που μας πέρασε, με αρκετές δράσεις από τις εταιρείες και φυσικά νέα μοντέλα που έκαναν το ντεμπούτο τους. Ας δούμε λοιπόν τις πιο σημαντικές ειδήσεις εν συντομία.

Μάχη «καρότσα- καρότσα» οι πωλήσεις αυτού του μήνα. 1 μόνο αυτοκίνητο διαφορά, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Υπουργείου Μεταφορών, αναμένοντας και την Στατική Αρχή. 1η η Toyota στις συνολικές πωλήσεις του έτους, ενώ o μήνας «κατοχυρώνεται» στην Peugeot.

Η Jeep ανακοίνωσε το εμπορικό λανσάρισμα της plug-in υβριδικής έκδοσης του Wrangler στην ελληνική αγορά. Φυσικά πρόκειται για την πιο ισχυρή του έκδοση, με συνολική απόδοση 380 ίππων και 637 Nm ροπής, ενώ το μοντέλο μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για έως 50 χλμ..

Ντεμπούτο στην ελληνική αγορά και για το Suzuki Swace. Το Swace κατασκευάστηκε σε συνεργασία της Suzuki με την Toyota και στην ουσία αποτελεί το Toyota Corolla wagon της Suzuki, καθότι βασίζεται κατά πολύ μεγάλο ποσοστό σε αυτό.

Από την 1η Ιουνίου ξεκίνησε η διάθεση των ηλεκτρικών scooter SEAT Μο. Πρόκειται για σύγχρονες λύσεις αστικής κινητικότητας, τα οποία θα διατίθενται μέσω του Δικτύου Συνεργατών της SEAT σε όλη την Ελλάδα.

Στα διεθνή νέα, το Ford Kuga PHEV κατέκτησε τον Απρίλιο την πρώτη θέση σε πωλήσεις στην Ευρώπη στην κατηγορία των plug-in υβριδικών αυτοκινήτων.

Η Kia από την πλευρά της έχει κάθε λόγο να αισθάνεται περήφανη, καθώς το βραβευμένο εργοστάσιο παραγωγής της στην Σλοβακία, ξεπέρασε τα τέσσερα εκατομμύρια παραχθέντα αυτοκίνητα, σημειώνοντας ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της μάρκας.

Επιστρέφοντας στην εγχώρια αγορά, η Citroen ανακοίνωσε την έναρξη του προωθητικού προγράμματος «CITROËN SMILE DAYS», το οποίο προσφέρει μέχρι τις 15 Ιουνίου όφελος έως και 2.500 ευρώ σε τα μοντέλα της.

Για μια ακόμα χρονιά η Peugeot θα είναι χορηγός στο θερινό κινηματογράφο «CINE Φλοίσβος».

Tέλος, o Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη και η Honda, ανακοίνωσαν τη χορηγία των αθλητών Ευαγγελίας Πλατανιώτη και Κωνσταντίνου Βέλτση, που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2021.

Hyundai
4green