Αν στην οικογένεια υπάρχει μωρό, η «προίκα» του, κάνει το χώρο αποσκευών ιδιαίτερα σημαντικό. Βάλε ένα καρότσι και γέμισες.

Αν στην οικογένεια υπάρχει μωρό, η «προίκα» του, κάνει το χώρο αποσκευών ιδιαίτερα σημαντικό. Βάλε ένα καρότσι και γέμισες.

Μεγάλο πορτ μπαγκαζ για «μία στο τόσο» ή «κάθε μέρα»;

14.981 Επισκέψεις στο άρθρο (5/10/2021)

Εσείς κάθε πότε χρησιμοποιείτε όλο το χώρο αποσκευών, και πόσο συχνά τον χρειάζεστε όλο; Θα μπορούσατε να ζήσετε με μικρότερο πόρτ μπαγκάζ ή μήπως η χρήση σας απαιτεί όλο αυτό το χώρο κάθε μέρα;

Οι χώροι στο αυτοκίνητο, με εξαίρεση τα σπορ μοντέλα, είναι από τα σημαντικά χαρακτηριστικά κατά την επιλογή. Ειδικά για αυτοκίνητα που προορίζονται για χρήση από όλη την οικογένεια, οι χώροι είναι πιθανώς από τα πρώτα στη λίστα, αυτό που καθορίζει το μέγεθος και την κατηγορία του αυτοκινήτου. Και σε αυτούς τους χώρους περιλαμβάνεται και αυτός για τις αποσκευές. Όμως πόσο σημαντικός είναι στην πραγματικότητα;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Βλέπεις το να έχεις χώρους για 4 ή για πέντε είναι απολύτως απαραίτητο ακόμη και αν το αυτοκίνητο γεμίζει με επιβάτες μόνο μία ή δύο φορές το χρόνο. Πολύ απλά, αν δεν χωράς να πας διακοπές, ή ταξίδι στο χωριό, τότε το αυτοκίνητο είναι ακατάλληλο.

Όταν όμως μιλάμε για το πορτ μπαγκάζ το πράγμα γίνεται λίγο πιο ευέλικτο. Γιατί αν ο χώρος είναι μόνο απαραίτητος τη μία ή τις δύο αυτές φορές το χρόνο, πιθανώς μια μπαγκαζιέρα στην οροφή να δίνει λύση και έτσι να μην υπάρχει λόγος να αγοράσεις ένα μεγαλύτερο ή ακριβότερο αυτοκίνητο.

Είναι όμως αυτή η χρήση του πορτ μπαγκάζ; Γιατί συχνά ισχύει το αντίθετο. Δηλαδή οι χώροι για επιβάτες να μην χρησιμοποιούνται πολύ, ενώ ο χώρος αποσκευών να είναι μονίμως γεμάτος. Αν στην οικογένεια υπάρχουν ένα μωρό ή ένα νήπιο, τότε ο οδηγός με το παιδί δεν δημιουργούν ιδιαίτερες απαιτήσεις για χώρους. Όμως η «προίκα» του μωρού κάνει το χώρο αποσκευών ιδιαίτερα σημαντικό. Βάλε ένα καρότσι, ένα από αυτά τα βαρύτερα που είναι πλέον πολύ συνηθισμένα χάρη στην ποιότητα κύλισης και τους μεγάλους τροχούς που ξεπερνούν τα κακώς κείμενα των πεζοδρομίων, και γέμισες.

Ένα μικρό μοντέλο γεμίζει με μόλις ένα καρότσι και μία ή δύο τσάντες. Ένα μικρομεσαίο πάλι, χωράει κι άλλα πράγματα. Ένα SUV στο ίδιο μήκος, πιθανώς να χωράει περισσότερα, ενώ ένα στέισον βάγκον σίγουρα χωράει πιο πολύ από όλα.

Είναι όμως η δική σας χρήση του αυτοκινήτου τέτοια που ο χώρος αποσκευών χρησιμοποιείται ολόκληρος κάθε μέρα; Έχετε κάτι ογκώδες που πρέπει να κουβαλάτε μαζί; Μήπως έχει γεμίσει σαβούρα από το καλοκαίρι; Αντικείμενα ή εργαλεία από τη δουλειά; Και τελικά μήπως το πορτ μπαγκάζ είναι για εσάς πιο σημαντικό από τους άλλους χώρους του αυτοκινήτου; Τι λέτε;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
test center