Ταφόπλακα» σε όλα τα αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου αλλά και στα υβριδικά ανακοίνωσε πως θα βάλει το Ηνωμένο Βασίλειο έως το 2035.

Υβριδικά, ντίζελ & βενζίνη τέλος

126.259 Επισκέψεις στο άρθρο (6/2/2020)

«Ταφόπλακα» σε όλα τα αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου αλλά και στα υβριδικά ανακοίνωσε πως θα βάλει το Ηνωμένο Βασίλειο έως το 2035, απαγορεύοντας τις πωλήσεις όλων συγκεκριμένων οχημάτων. Η απόφαση έχει επίσημο χαρακτήρα και ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον.

Μέσω αυτής της απόφασης, όπως εύκολα γίνεται κατανοητό, το Ηνωμένο Βασίλειο θέλει να προστατέψει το περιβάλλον, βάζοντας τέλος στις εκπομπές ρύπων και κυρίως του διοξειδίου του άνθρακα (CO2)  που προέρχονται από ορυκτά καύσιμα. Μάλιστα, αν και αρχικά το πλάνο αυτό είχε ορίζοντα εφαρμογής έως το 2040, η ανακοίνωση που έγινε από τον Πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον γνωστοποίησε την ταχύτερη εφαρμογής του.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση αφορά και τα καινούργια Ι.Χ αλλά και τα βαν. Η αναγγελία της απόφαση συνοδεύτηκε και από ένα χαρακτηριστικό βίντεο που μεταξύ άλλων δημοσιεύτηκε από τους επίσημους λογαριασμούς του γραφείου του Πρωθυπουργού της χώρας, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω.
 
Πριν δείτε το βίντεο να σημειώσουμε πως ο απώτερος στόχος του Ηνωμένου Βασιλείου είναι μέχρι το 2050 να φέρει στο μηδέν τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου.  

Hyundai
4green