Το Yaris Cross χρειάζεται 1.842 ευρώ το χρόνο για καύσιμα, ενώ το T-Roc 3.485 ευρώ. Δηλαδή 1.643 ευρώ το χρόνο, το οποίο σημαίνει 10.000 ευρώ λιγότερα σε μια 6ετία.
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το Yaris Cross χρειάζεται 1.842 ευρώ το χρόνο για καύσιμα, ενώ το T-Roc 3.485 ευρώ. Δηλαδή 1.643 ευρώ το χρόνο, το οποίο σημαίνει 10.000 ευρώ λιγότερα σε μια 6ετία.

Κινητήρας-Εσωτερικό-Χώροι-Οδική συμπεριφορά

80.654 Επισκέψεις στο άρθρο (22/11/2023)

Κινητήρας: Καίει τα μισά στην πόλη και είναι πιο γρήγορo το Yaris. Το T-Roc έχει 300 χλμ. παραπάνω αυτονομία


Το VW T-Roc στο ταξίδι έχει αυτονομία 862 χλμ, ενώ το Yaris Cross 537 χλμ..
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το VW T-Roc στο ταξίδι έχει αυτονομία 862 χλμ, ενώ το Yaris Cross 537 χλμ..

Από την αρχή τονίσαμε πως η μεγάλη διαφορά στων δύο μοντέλων είναι ο κινητήρας που εφοδιάζονται. Το υβριδικό σύνολο του Yaris Cross καίει 1.700 ευρώ λιγότερο το χρόνο, το οποίο συμβαίνει κατά κύριο λόγο  κατά κύριο λόγο, χάρη στην δυνατότητά του να κινείται ηλεκτρικά ενός πόλης για κάποια διαστήματα. Έτσι μέσα στην πόλη που κάνουμε και την πλειοψηφία των χιλιομέτρων μας έχει κατανάλωση μόλις 4,5 λτ./100χλμ., ενώ το  T-Roc 9,2 δηλαδή παραπάνω από τη διπλάσια. Από την άλλη αντιστρέφονται οι ρόλοι στο ταξίδι όπου το T-Roc έχει κατανάλωση 5,8 λτ./100 χλμ. έναντι 6,7 του Yaris Cross. Μάλιστα σε συνδυασμό με το αρκετά μεγαλύτερο ρεζερβουάρ (50 έναντι 36  λίτρων), το γερμανικό SUVάκι στο ταξίδι έχει αυτονομία 862 χλμ, ενώ το Yaris Cross 537 χλμ..
 
Σχετικά με τις επιδόσεις τώρα το Yaris Cross που εξοπλίζεται με αυτόματο κιβώτιο έχει καλύτερες ρεπρίζ, με το 60-100 και το 80-120 χλμ./ώρα να έρχονται σε 6,2 και 8,4 δλ., ενώ οι αντίστοιχοι χρόνοι για το T-Roc είναι 7,7 και 10,9 δλ.. Συνεπώς θα προσπεράσει πιο εύκολα, τόσο στον αυτοκινητόδρομο όσο και σε επαρχιακό δρόμο.

Eσωτερικό-Χώροι: Το Τ-Roc αρέσει περισσότερο και είναι πιο ευρύχωρο

Περνώντας στο εσωτερικό των δύο μοντέλων, το T-Roc διακρίνεται για την ποιοτική του κατασκευή σε υλικά και συναρμογή, ενώ στο σχετικά λιτό διάκοσμο ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό. Από την άλλη πλευρά, στο εσωτερικό του Yaris Cross βλέπουμε σκληρά πλαστικά και μαλακά μέρη τα οποία είναι ποιοτικά φινιρισμένα και στιβαρά.
 
Στον τομέα των χώρων τώρα, που είναι και το βασικό πλεονέκτημα του T-Roc, το μικρό SUV της VW υπερτερεί σε όλες τις επιμέρους μετρήσεις. Έχει πιο φαρδύ πίσω κάθισμα με πλάτος 1,37 μέτρα (1,30 το Yaris Cross), περισσότερο χώρο για τα γόνατα με 11,4 εκ. έναντι 5,5 του Yaris Cross και 2 πόντους περισσότερο αέρα για το κεφάλι. Παράλληλα το T-Roc έχει και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, η χωρητικότητα του οποίου φτάνει στα 445 λίτρα, έναντι 397 λίτρων του Yaris Cross.

Στο δρόμο: Καλύτερο στην πόλη και εκτός δρόμου το Yaris Cross, πιο ήσυχο στο ταξίδι το T-Roc, φρενάρουν εξαιρετικά και τα δύο

Το αυτόματο Yaris Cross χάρη στο αυτόματο κιβώτιο θα βολέψει περισσότερο στα σταμάτα-ξεκίνα μέσα στην πόλη, όπως επίσης και το γεγονός πως θα κινηθεί ηλεκτρικά άρα και αθόρυβα. Παράλληλα με κύκλο στροφής μόλις 10,6 μέτρα (11,1 το T-Roc) είναι εξαιρετικά βολικό στα στενά και σε συνδυασμό με την στάνταρ κάμερα οπισθοπορείας (το T-Roc έχει μόνο αισθητήρες), το παρκάρισμα γίνεται παιχνιδάκι. Σε πιο γρήγορους ρυθμούς τώρα, οι κλίσεις του αμαξώματος είναι περιορισμένες, η πρόσφυση μπόλικη και το πίσω μέρος αρκούντως σταθερό στις εντολές του οδηγού.
 
Ισορροπημένη οδηγική αίσθηση έχει το Volkswagen T-Roc, όντας αποτελεσματικό και άνετο συγχρόνως. Η σωστή ρύθμιση της ανάρτησης συμβάλλει στην σταθερή πορεία του σε ένα δρόμο με στροφές, ενώ θα ταξιδέψει ήσυχα χωρίς έντονους θορύβους στην καμπίνα (68,7 έναντι 70,4 db του Yaris Cross) χάρη στην πολύ καλή ποιότητα κύλισης του.
 
Εκτός δρόμου τώρα, τα δύο μικρά SUV δεν θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες σε light off-road διαδρομές, με το μοντέλο της Toyota να πλεονεκτεί καθώς έχει καλύτερες γωνίες αναρρίχησης, συνεπώς μπορεί να κινηθεί σε πολύ πιο απότομα εδάφη.

Κλείνοντας να αναφέρουμε πως και τα δύο μοντέλα είχαν εξαιρετική επίδοση στα φρένα, σταματώντας από τα 100 χλμ./ώρα σε 36,8 και 36,9 μέτρα.

Σελίδα 1Γερμανο-ιαπωνικός πόλεμος: Γιατί το Toyota Yaris Cross κερδίζει κατά κράτος το VW T-Roc;
Σελίδα 2Κινητήρας-Εσωτερικό-Χώροι-Οδική συμπεριφορά
Σελίδα 3Οι αναλυτικές μετρήσεις για τα Toyota Yaris Cross και Volkswagen T-roc σύμφωνα με το AutoΤρίτη Test Center
Σελίδα 4Συγκριτικό Toyota Yaris Cross Vs Volkswagen T-roc: Τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά τους
ETRANSIT VS ESPRINTER
OPEL