
Ανοιχτά διόδια από τους αγρότες - Πόσα χρήματα στοιχίζουν κάθε μέρα;
Στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ το κόστος από το άνοιγμα των διοδίων, χωρίς την Αττική Οδό, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών.
Εντείνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις με μπλόκα σε όλα τα μέτωπα.
Τα χαμένα έσοδα από τα ανοιχτά διόδια θα μετατραπούν σε αξιώσεις από τις παραχωρησιούχους προς το Δημόσιο.
Στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ το κόστος από το άνοιγμα των διοδίων, χωρίς την Αττική Οδό
Οι κινητοποιήσεις των αγροτών συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς, με σύσσωμο τον αγροτικό κόσμο να συμμετέχει στα δεκάδες μπλόκα που έχουν στηθεί στις βασικές οδικές αρτηρίες όλης της επικράτειας. Από το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, οι αγρότες προχώρησαν σε άνοιγμα των διοδίων σε αρκετούς μετωπικούς σταθμούς στους αυτοκινητόδρομους όλης της χώρας.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρίστος Δήμας, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κόστος από το άνοιγμα των διοδίων από τους αγρότες υπολογίζεται περίπου στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα, χωρίς να υπολογίζεται η Αττική Οδός.
Αν τα χασατε – Διαβαστε και αυτά:
Εντείνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις με μπλόκα σε όλα τα μέτωπα
Παρατεταγμένα σε εθνικές οδούς και τελωνεία παραμένουν τα τρακτέρ, καθώς οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και δηλώνουν πως δεν πρόκειται να υποχωρήσουν, αν δεν ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά τους. Σήμερα, Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, οι αγρότες θα προχωρήσουν στον συμβολικό 5ωρο αποκλεισμό των σηράγγων των Τεμπών για τα φορτηγά, ενώ αύριο (23 Δεκεμβρίου) αναμένεται να γίνει επανασύνταξη των τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας, έτσι ώστε να μπορεί εύκολα να ανοίξει το μπλόκο για τους εκδρομείς των Χριστουγέννων.
Τα χαμένα έσοδα από τα ανοιχτά διόδια θα μετατραπούν σε αξιώσεις από τις παραχωρησιούχους προς το Δημόσιο
Την ίδια στιγμή, ο κ. Δήμας ανέφερε σε συνέντευξή του «προφανώς, τα έσοδα που χάνονται από τα διόδια στους αυτοκινητόδρομους μετατρέπονται σε αξιώσεις σε βάρος του Δημοσίου, οι οποίες μάλιστα, δεν είναι καθόλου αμελητέες» προσθέτοντας ότι «το κόστος αυτό εκτιμάται, κατά προσέγγιση, σε 2,5 εκατ. ευρώ την ημέρα, πλην της Αττικής Οδού, και τα χρήματα αυτά πέφτουν στην πλάτη του Έλληνα φορολογούμενου, ο οποίος θα κληθεί να σηκώσει ένα επιπλέον, αχρείαστο βάρος».
Σύμφωνα με τον κ. Δήμα όσοι σκέφτονται να ανοίξουν τα διόδια με το πρόσχημα να γίνει ελεύθερη η διέλευση για τους πολίτες, ουσιαστικά είναι εκείνοι που θα επιβαρύνουν με το κόστος της μη καταβολής των διοδίων όλους τους φορολογούμενους. Όσους χρησιμοποιήσουν τον δρόμο, αλλά και τους υπόλοιπους οι οποίοι δεν θα τον χρησιμοποιήσουν.



