Πλούσιο φωτορεπορτάζ με παραβάσεις της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) στον Κηφισό.
14 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πλούσιο φωτορεπορτάζ με παραβάσεις της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) στον Κηφισό.

ΛΕΑ: «Πάρτι» παραβάσεων λίγο πριν το μπλόκο της Τροχαίας

14.458 Επισκέψεις στο άρθρο (13/10/2022)

Δεκάδες παραβάσεις της Λ.Ε.Α. (Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης) στον Κηφισό! Το μπλόκο της Τροχαίας βρίσκεται στο ύψος της Φιλαδέλφειας, που συνήθως αποσυμφορείται η κατάσταση, αλλά πιο πίσω οι παραβάτες κάνουν... πάρτι βρίσκοντας τη ξέφραγο αμπέλι. Κλούβα της ΕΛ.ΑΣ., πούλμαν, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες καταπατούν τη Λ.Ε.Α.! Τι πρέπει να γίνει;

Δεκάδες παραβάσεις κάθε μέρα στη Λ.Ε.Α. (Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης)

Η κατάσταση με την κίνηση στους δρόμους έχει ξεφύγει και τα προβλήματα που παρουσιάζονται στις κεντρικές οδικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου, ιδίαιτερα τις πρωινές ώρες αιχμής, είναι μεγάλα. Με τους δρόμους να «πήζουν», λοιπόν, λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας οχημάτων τις πρωινές και απογευματινές ώρες, όταν ο κόσμος πηγαίνει και επιστρέφει από τη δουλειά, κάνουν την εμφάνισή τους και οι γνωστοί «εξυπνάκηδες» οδηγοί που χρησιμοποιούν την Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, η οποία κανονικά χρησιμοποιείται μόνο από πυροσβεστικά, ασθενοφόρα, περιπολικά και λοιπά οχήματα τέτοιων σωμάτων.

Ο φωτογραφικός φακός του autotriti.gr συνέλαβε δεκάδες οδηγούς-παραβάτες της Λ.Ε.Α. σήμερα το πρωί στον Κηφισό, στο ρεύμα προς Κηφισιά. Από Ι.Χ. και ελαφρά επαγγελματικά αυτοκίνητα μέχρι πούλμαν και μοτοσικλέτες, ακόμα και μια κλούβα της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν μεταξύ των οχημάτων που βρέθηκαν «κανονικά» στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, την ώρα που εκατοντάδες οδηγοί κινούνταν, ή μάλλον καλύτερα ήταν ακινητοποιημένοι, στις λωρίδες της Λεωφόρου Κηφισού.


Της δίνουν και καταλαβαίνει (της Λ.Ε.Α.) οι οδηγοί αυτοκινήτων και μοτοσικλετών κάθε πρωί στον Κηφισό.

Της δίνουν και καταλαβαίνει (της Λ.Ε.Α.) οι οδηγοί αυτοκινήτων και μοτοσικλετών κάθε πρωί στον Κηφισό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Το γνωστό μπλόκο στο ύψος της Ν. Φιλαδέλφειας

Μετά τις δεκάδες παραβάσεις στις οποίες γίναμε μάρτυρες, περίπου 2 χιλιόμετρα πιο πέρα, στο ύψος της γέφυρας της Νέας Φιλαδέλφειας, συναντήσαμε το μπλόκο της Τροχαίας στη Λ.Ε.Α.. Ωστόσο, σε εκείνο το σημείο η κατάσταση συνήθως αποσυμφορείται, καθώς η ροή των οχημάτων ομαλοποιείται σε μια ρότα με τρεις λωρίδες κίνησης σε αντίθεση με τα προβλήματα που δημιουργούνται πιο πίσω, λίγο μετά τις «τρεις γέφυρες» που οι λωρίδες από τρεις γίνονται τέσσερις και, έπειτα, ξαναστενεύει ο δρόμος σε τρεις λωρίδες. Το μεγάλο... πάρτι παραβάσεων γίνεται στο σημείο από τις «τρεις γέφυρες» μέχρι την έξοδο της Λ. Αχαρνών, εκεί όπου ενδεχομένως να ήταν πιο δόκιμη η παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας, ακόμα και αν σε πρώτο χρόνο δεν κατέγραφε παραβάσεις, αλλά απλά υπήρχε εκεί για να... φοβερίζει τους εν δυνάμει παραβάτες.

Τα πρόστιμα για τους παραβάτες της Λ.Ε.Α. - Ποιοι επιτρέπεται να τη χρησιμοποιούν;

Υπενθυμίζουμε ότι η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), κατατάσσεται στις παραβάσεις αντικοινωνικής οδικής συμπεριφοράς και σε περιπτώσεις παράβασης, προβλέπεται η επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας (πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας) και του διπλώματος οδήγησης για 60 ημέρες, χωρίς την επιβολή διοικητικού προστίμου. Μάλιστα, σε περίπτωση υποτροπής μέσα σε διάστημα έξι μηνών, η άδεια οδήγησης αφαιρείται για διπλάσιο χρονικό διάστημα και ο παραβάτης υποχρεούται σε επανεξέταση για την επαναχορήγησή της.

Σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. (Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας), η οδήγηση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης απαγορεύεται σε όλα τα οχήματα, εκτός από αυτά που χρησιμοποιούνται σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης (ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική,Τροχαία, ειδικά οχήματα οδικής ασφάλειας και συντήρησης των αυτοκινητόδρομων και οδών ταχείας κυκλοφορίας). Η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο σε περίπτωση που το αυτοκίνητό έχει πάθει βλάβη, σε έκτακτη ανάγκη (αδιαθεσία κτλ.) και αν ζητηθεί από την Τροχαία.

Οι δικαιολογίες που έχουν ακουστεί προς τους αστυνομικούς πολλές και γνωστές: έκτακτες ανάγκες, σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ σίγουρα στο μενού υπάρχει και το «Για λίγα μέτρα τι πειράζει;», «Δεν πάω συνέχεια από τη Λ.Ε.Α. μωρέ, απλά μπήκα για λίγο για να προσπεράσω» ή «θέλω να βγω στην επόμενη έξοδο» (σ.σ. η οποία έξοδος είναι εκατοντάδες μέτρα πιο κάτω) και άλλα τέτοια, όπως επίσης και η κλασική ελληνική νοοτροπία του ότι ποτέ δεν θα συμβεί κάτι σε εμάς για να χρειαστούμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τη Λ.Ε.Α..

Εσείς σε ποια σημεία του οδικού δικτύου πιστεύετε ότι υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα με τη Λ.Ε.Α.; Είναι λύση για εσάς να υπάρχει μπλόκο ή καλύτερα να μπουν κάμερες και να πηγαίνουν «ραβασάκια» στο σπίτι στους παραβάτες;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto