4 φωτογραφίες »

Περιπολικό Octavia RS της ΕΛ.ΑΣ. με 500 PS

28.953 Επισκέψεις στο άρθρο (31/5/2020)

Μία Skoda Octavia RS που «σάπιζε» με μηχανικά προβλήματα μεταμορφώθηκε σε καταδιωκτικό... θηρίο 500 ίππων με προσωπικά έξοδα του αστυφύλακα. Πλέον οι κλέφτες γρήγορων αυτοκινήτων έχουν τον... «δικαστή» τους.


Τα φαινόμενα κλοπής αυτοκινήτων μεγάλων ιπποδυνάμεων για την διάπραξη κάποιου εγκλήματος ή το χρηματικό όφελος των ληστών είναι συχνά. Επιπλέον, ο στόλος της ελληνικής αστυνομίας δεν έχει στη φαρέτρα του επαρκή αριθμό αυτοκινήτων αντίστοιχων επιδόσεων για τις καταδιώξεις. Με αυτή τη σκέψη φαίνεται πως ξεκίνησε η προσπάθεια του αστυνομικού Γιώργου Βραχνή, που συνδύασε την αγάπη του για τα αυτοκίνητα με το αίσθημα καθήκοντος και προσφοράς.

Το συγκεκριμένο περιπολικό (ας μας επιτραπεί ο όρος «Δικαστής») φυτοζωούσε στην Αμυγδαλέζα (σχολή αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.) έχοντας σπασμένο μοτέρ και ραγισμένη τουρμπίνα μέχρι που... έπεσε στα χέρια του αστυνομικού και κατ΄ επέκταση των μηχανικών που τον βοήθησαν, όπως έγραψε σε δημοσίευσή του στο facebook, αφιλοκερδώς. Οι βελτιώσεις έγιναν στις Αχαρνές (Μενίδι) από τους: Πετρόπουλος Service, Ρεκτιφιέ-βελτιώσεις Χαβατζόπουλος, Τούντας Garage και Hydrocleaning Engine Technology.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις των μηχανικών η Skoda Octavia RS έχει ισχύ 500 ίππων και τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 268 χλμ./ώρα (μετρημένη με σύστημα GPS), ούσα έτοιμη να εμπλακεί σε οποιαδήποτε καταδίωξη με αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων, ξυπνώντας μνήμες από την περίφημη «Ομάδα Σίγμα» των Alfa Romeo 155 και 166 Q4, Audi RS2, BMW M5 και M3, Ford Sierra Cosworth και Mustang, Lancia Delta HF Integrale, Mercedes 190E 2.3 16V, Porsche 911 Turbo με το γνώριμο για πολλούς χρυσό λογότυπο.

Σημειώστε πως,  πέραν των βελτιώσεων στο μηχανοστάσιο (τουρμπίνα, σφυρήλατα εντόσθια κινητήρα, εξάτμιση κ.ά.) ο «Δικαστής» εξοπλίζεται με νέα ανάρτηση, φαρδύτερα ελαστικά και εξαπίστονες δαγκάνες στα φρένα. Παράλληλα, διαθέτει tactical προσαρμοσμένες θήκες, ένα μεγάλο σακβουαγιάζ πρώτων βοηθειών στο πορτμπαγκάζ, πυροσβεστήρα και άλλα σύνεργα. Επιπλέον, για να είναι όσο το δυνατόν οικονομικότερο στην μετακίνηση και πιο φιλικό προς το περιβάλλον παρά την  ισχύ του κινητήρα, έχει προσαρμοστεί σε αυτό ρυθμιστής απόδοσης, ο οποίος  με το πάτημα ενός κουμπιού ανεβάζει στο μάξιμουμ την ονομαστική ισχύ για να ξεκινήσει η καταδίωξη ή για οποιαδήποτε άλλη ανάγκη.

Ο αστυνομικός με δημοσίευσή του σε κοινωνικά δίκτυα δήλωσε: «Υπήρξαν περιστατικά όπου κάποιοι πονηροί έκλεβαν «φτιαγμένα» οχήματα ώστε να μπορούν να διαφύγουν, έκαναν εγκληματική ενέργεια, και στη συνέχεια τα έκαιγαν για να καλύψουν τα ίχνη τους. Λόγω αυτής της ανάγκης, σιγά σιγά (3 έτη γιατί τα λεφτά ήταν περιορισμένα) έγινε αυτή η προσπάθεια. Έκτοτε σώθηκαν κάποια οχήματα που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν οι καταδιωκόμενοι, έγιναν συλλήψεις, ενώ βοηθήσαμε και πιο αποτελεσματικά τα ασθενοφόρα στις συνοδείες αλλά και μία περίπτωση γυναίκας που γεννούσε».

PEUGEOT NEW EVANS
4green